Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Česká obchodní inspekce se zaměřila na internetový prodej. Jižní Čechy propadly ve všech kontrolách

Česká obchodní inspekce se zaměřila na internetový prodej oblečení. Inspektoři kontrolovali materiálové složení nebo názvy textilních vláken. Součástí kontrol bylo také ověřování plnění dalších právních předpisů, především zákona o ochraně spotřebitele.

Výsledky kontrol potvrdily, že spotřebitelům jsou často nabízeny a prodávány výrobky, jejichž značení a materiálové složení je v rozporu se skutečností. Obchodníci používají klamavé obchodní praktiky, neuvádí povinné informace jako například jak a kde zboží reklamovat nebo neinformují o subjektu mimosoudního řešení spotřebitelských sporů. Spotřebitel je takto klamán a činí rozhodnutí, která by jinak ke vztahu k nákupu textilních výrobků neučinil,“ uvádí ředitel České obchodní inspekce Mojmír Bezecný.

Inspektoři zkontrolovali na jihu Čech a Vysočině sedm portálů, které nabízejí oblečení. Ze sedmi kontrolovaných neprošel ani jeden.

Česká obchodní inspekce zkontrolovala dohromady 51 internetových obchodů. Na základě zjištěných porušení právních předpisů uložila celkem 23 pokut v celkové hodnotě 60 500 korun.

Foto pixabay.com

Štítky Česká obchodní inspekce, kontrola, internetový obchod, spotřebitel, Jihočeský kraj, Česko, Kraj Vysočina

Česká obchodní inspekce se zaměřila na internetový prodej. Jižní Čechy propadly ve všech kontrolách  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.