Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeští hasiči bodovali v Olomouci. Z poháru v TFA vezou zlato a bronz

V Olomouci se včera konal druhý závod Českého poháru v TFA. Stejně jako v Ostravě, i tentokrát se sešla absolutní republiková špička. V ní vynikli Michal Brousil a David Kubiš z Písku.

Organizátorem závodu byli olomoučtí profesionální hasiči. Přihlášku do soutěže poslala stovka závodníků, která poměřila své fyzické i psychické síly s překážkami a disciplínami na čtyřech úsecích. Za Jihočeský kraj nastoupili Michal Brousil a David Kubiš z územního odboru Písek, Ondřej Fišer, Lukáš Houdek, Jiří Dvořák a Petr Benda z územního odboru Tábor, Petr Pecka z územního odboru Prachatice a nováčci, kteří se s extrémně náročným sportem seznamují, Miloslav Kubín, Ondřej Janota a Ondřej Blažek z územního odboru Jindřichův Hradec.

Michal Brousil opět předvedl skvělou formu, kdy s časem 5:09,79 vyhrál jak svoji věkovou kategorii do 35 let, tak i titul absolutního vítěze závodu napříč všemi kategoriemi. Parádní výkon předvedl David Kubiš, který svým časem 5:35,35 získal ve věkové kategorii B (35 – 45 let) bronzovou medaili.

Ve stejné věkové kategorii pak obsadilo táborské trio Dvořák, Houdek, Benda desáté a dvanácté místo. Ondřej Fišer skončil v nejmladší kategorii A na jednadvacátém místě, Miloslav Kubín byl dvacátý čtvrtý, Ondřej Janota o dvě místa za Kubínem. Ondřej Blažek obsadil jednapadesáté místo. Prachatický Petr Pecka se v kategorii C umístil na šestém místě.

Český pohár v disciplínách TFA bude pokračovat dalším závodem poslední květnový den, a to na Andrlově Chlumu v Ústí nad Orlicí. Extrémní disciplíny zde závodníci zakončí výstupem na 183 schodů vysokou rozhlednu.

Foto hzsjk.cz

Štítky TFA, Olomou, hasiči, Michal Brousil, David Kubiš, Olomouc, Písek, Jiří Dvořák, Lukáš Houdek, Petr Benda, Petr Pecka, Ostrava, bronzová medaile, zlatá medaile, Jihočeský kraj, Tábor, Prachatice

Jihočeští hasiči bodovali v Olomouci. Z poháru v TFA vezou zlato a bronz  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.