Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Skiareály Lipno a Zadov mají nadprůměrnou sezonu

Mírně nadprůměrnou sezonu z pohledu návštěvnosti mají jihočeské skiareály Lipno a Zadov. Lipno čeká do konce března přes 180 tisíc lidí, na Zadov dosud přijelo 105 tisíc lyžařů. Lipno prodalo meziročně o třetinu víc jednodenních skipasů, na Zadově byl největší zájem o dvou, čtyřhodinové a jednodenní skipasy. Na Lipně chtějí udržet provoz do konce března, na Zadově ještě aspoň týden.

Ve skiareálu Lipno, ve kterém je 12 kilometrů sjezdovek, zahájili proti loňské zimě sezonu o týden později. K 17. březnu tam přijelo 171 tisíc lyžařů. Pokud udrží provoz do konce března, pravděpodobně překonají návštěvnost minulé sezony, která byla 180 tisíc lidí. „Je to především návštěvností v lednu, která byla jedna z nejlepších v historii skiareálu, také únor se blížil rekordním číslům,“ řekl za skiareál Lipno Vojen Smíšek.

Zadovské středisko, pod které patří areál Kobyla, Churáňov i areál Nové Hutě, zaznamenal k 17. březnu asi 105 tisíc lidí. Je to meziročně o několik procent více, stejně tak tržby vzrostly proti minulé sezoně o několik procent. Uvedl za provozovatele Petr Vondraš.

Historicky nejlepší sezonu měla lyžařská škola na Lipně, největší v České republice. Provozovatele areálu překvapil velký zájem o dvě nové skicrossové dráhy propojené tunelem.

Zadovské středisko, v němž pracuje až 50 lidí, vnímá sezonu délkou jako mírně podprůměrnou, v návštěvnosti mírně nadprůměrnou. „Ohledně výšky sněhové pokrývky byla velmi dobrá. Díky množství přírodního sněhu hlavně v lednu bylo možné dříve uklidit zasněžovací zařízení ze sjezdovek a ty mít připravené s dostatečnou sněhovou pokrývkou na jarní prázdniny. A byla možnost rozšířit lyžařské běžecké trasy o nové okruhy,“ uvedl Vondraš.

Lipenský areál hodnotí sezonu jako velice nadprůměrnou, v únoru měl nejvíc přírodního sněhu za posledních 13 let. V lipenském areálu pracovalo v sezoně zhruba 100 lidí, v lyžařské škole 300 instruktorů.

Autoři

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj, sezona, lyže, Vodní nádrž Lipno, jarní prázdniny, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareály Lipno a Zadov mají nadprůměrnou sezonu  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.