Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krajská veterinární správa v loňském roce řešila tři případy týrání psa, dva z nich skončily smrtí

Krajská veterinární správa dnes zveřejnila počet kontrol za loňský rok týkající se pohody zvířat. Inspektoři v průběhu kontrol odhalili 35 případů, ve kterých byl vydaný návrh na zahájení správního řízení. V 6 případech šlo o spáchání trestného činu.

Z nejbrutálnějších útoků proti zvířatům inspektoři připomněli tři případy týrání a utýrání psa. První z nich se odehrál v polovině března loňského roku na Prachaticku. Třiadvacetiletý muž na videu mlátil, škrtil a kopal do štěněte labradora Marleyho. Vše nakonec skončilo u soudu a pachatel dostal šestiměsíční podmíněný trest.

Brutalitu mezi lidmi potvrzují i další dva případy. K druhému útoku, který už ale skončil smrtí psa, vyjížděli inspektoři koncem dubna loňského roku do Písku. Muž měl štěně bít pěstmi a kladivem do hlavy. Ještě živé štěně pak zabalil do igelitového pytle a ukryl do úložného prostoru postele.

ČTĚTE TAKÉTýraný pes Marley našel nový domov 

Problémy ve vztahu vyřešil utýráním psa i muž z Nové Včelnice. Své pětiměsíční štěně třikrát udeřil do hlavy tupou stranou sekyry. Podle jeho slov byla hlava tvrdá a použil vzduchovou pušku, ze které na psa třikrát vystřelil. Tělo psa zabalil do igelitky a vyhodil do kontejneru u nákupního střediska v nedalekém městě.

Krajská veterinární správa do dnešního dne eviduje 58 podnětů k prošetření. Pokud by to pokračovalo stejným tempem, několikanásobně by počet podnětů k prošetření přesáhl loňské číslo.

Foto Facebook Jana Franková

Štítky týrání, zvířata, svs, kontrola, policie, pes, Krajská veterinární správa, štěně, okres Prachatice, Písek, Nová Včelnice

Krajská veterinární správa v loňském roce řešila tři případy týrání psa, dva z nich skončily smrtí  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.