Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Silnice do Rakouska jsou téměř nesjízdné. U Dolního Dvořiště se kvůli nehodě tvoří kolony

I na jihu Čech komplikuje dopravu počasí. Některé silnice směrem do Rakouska jsou téměř nesjízdné. Před hraničním přechodem Dolní Dvořiště jsou kvůli nehodě kamionu na rakouské straně několikakilometrové kolony.

Špatně sjízdné silnice byly už před Velešínem na Českokrumlovsku. Směrem na Kaplici stály kolony kamionů, které po neupravené silnici nemohly vyjet do kopce. „Kdyby ty cesty byly nasolené, tak by taková situace vůbec nestala. Stojím tady už třičtvrtě hodiny a neviděl jsem jediné silničáře,“ upozornil jeden z řidičů, kteří čekají v koloně. Po 21 hodině už byl povrch silnice upravený.

Největší komplikace byly směrem k hraničnímu přechodu Dolní Dvořiště, který byl kvůli nehodě kamionu v Rakousku uzavřený na několik hodin. Na místě se tvořily dlouhé kolony, kvůli kterým pak nebylo možné silnice upravit. Zhruba po třech hodinách byl hraniční přechod znovu průjezdný.

ČTĚTE TAKÉ: Na jihu Čech stále sněží. Komplikuje se doprava, několik stovek domácností je bez elektřiny 

Autoři | Foto Adéla Cinklová

Štítky doprava, počasí, silnice, jižní Čechy, Rakousko, havárie, Dolní Dvořiště, hraniční přechod, Česko, okres Český Krumlov, Velešín, Kaplice

VIDEO: Silnice do Rakouska jsou téměř nesjízdné. U Dolního Dvořiště se kvůli nehodě tvoří kolony  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.