Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Jihočeském kraji pomohou při výpadcích elektřiny s informováním obyvatel hasiči

Energetici ze společnosti E.ON budou v případě rozsáhlejších výpadků dodávek proudu informovat obyvatele nově ve spolupráci s hasičským záchranným sborem v jednotlivých krajích. Úspěšná zkouška této unikátní spolupráce proběhla v Kraji Vysočina a v polovině května také v Jihomoravském kraji. Nyní je připraveno testování služby na jihu Čech, kde se uskuteční 24. května.

Rychlá informovanost v případě jakékoli nenadálé situace je pro pocit bezpečí všech lidí klíčová. V Jihočeském kraji se to ukázalo v rámci cvičení rozsáhlého výpadku elektrické energie Blackout 2017, které proběhlo během podzimu.

Ze cvičení vyplynulo, že pří výpadku proudu dramaticky ubývá možností, jak k obyvatelům dostat jakoukoli zprávu. Přitom je velice důležité všechny informovat, co se stalo, z jaké příčiny, kdy se očekává návrat do normálu a kam se občané mohou obracet s žádostmi o pomoc. Jsem přesvědčena, že spolupráce společnosti E.ON s našimi hasiči přispěje k rychlejší a účelnější informovanosti našich občanů v kalamitní situaci a tím i lepšímu a bezpečnějšímu životu v Jihočeském kraji,“ věří hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská.  

ČTĚTE TAKÉ: Podle průzkumu nemá sedmdesát procent lidí zásobu pitné vody na dobu delší než dva dny 

Spolupráce s hasiči umožní energetikům informovat o výjimečné situaci a její další prognóze všechny starosty dotčených měst, městysů a obcí operativně a ve velmi krátké době. „V tomto rozsahu jde v rámci České republiky o unikátní spolupráci. A jsme rádi, že po Kraji Vysočina a Jihomoravském kraji bude tato spolupráce nastavena i s hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje. Spolupráci plánujeme rozšířit na celé distribuční území E.ON,“ říká vedoucí oblastního managementu společnosti Lukáš Svoboda.

V případě kalamity a rozsáhlejších výpadků elektřiny budou oblastní manažeři zásobovat hasiče nejaktuálnějšími informacemi přímo z dispečinku společnosti. „V úzké spolupráci s dispečinkem E.ON bude naše informační středisko informovat starosty obcí a krizové manažery dostupnými technickými prostředky, jako jsou například standardizované SMS, případně audiozprávy,“ prohlásil ředitel Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Lubomír Bureš.

Tisková zpráva

Štítky novinka, E.ON, jihočeští hasiči, elektřina, výpadek, Jihočeský kraj, Hasičský záchranný sbor, Česko, Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina, Ivana Stráská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji pomohou při výpadcích elektřiny s informováním obyvatel hasiči  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.