Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeská záchranná služba má nový transportní inkubátor

V rámci zlepšování péče o obyvatele se Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje zaměřila i na skupinu novorozenců. A to zejména na nezralé novorozence se selhávajícími základními životními funkcemi, které transportuje z okolních nemocnic.

Z tohoto důvodu byl pořízen nový moderní transportní inkubátor, který lze využívat i při transportech helikoptérou. 

Jde v podstatě o mobilní jednotkou intenzivní péče s nejmodernější technikou sloužící jednak k ošetření novorozence, tedy vlastní inkubátor, ale i zásadní sadu přístrojů k monitoraci životních funkcí novorozence, umožňujících tyto funkce nejen monitorovat, ale i nahrazovat. Například je zde nový moderní ventilátor pro umělou plicní ventilaci a další přístroje,“ upřesnil Marek Slabý, ředitel Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje. 

Transport novorozenců zajišťuje zdravotnická záchranná služba společně s neonatologickým oddělením Nemocnice České Budějovice, kdy péči o pacienta během převozu zajišťuje personál neonatologie. „Jedná se o dlouholetou a velmi dobrou spolupráci neonatologických týmů a týmů Zdravotnické záchranné služby,“ zdůraznil Milan Hanzl, primář neonatologického oddělení. Za posledních deset let jsme společně uskutečnili na 1060 transportů novorozenců vyžadujících intenzivní péči.

Nový transportní inkubátor, který vyšel na téměř dva miliony korun, je majetkem jihočeské záchranné služby a s ohledem na nastavený sytém transportů novorozenců v jižních Čechách, bude umístěn jako dlouhodobá zápůjčka na pracoviště neonatologie Nemocnice České Budějovice.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice, zdravotnická záchranná služba, transportní inkubátor, inkubátor, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Nemocnice České Budějovice, Marek Slabý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská záchranná služba má nový transportní inkubátor  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.