Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Některé šumavské hotely mají silvestr obsazený již od září

Některé hotely na Šumavě mají už pokoje pro silvestrovské pobyty obsazené od září. Z osmadevadesáti procent je obsazeno i v penzionech a hotelích v Lipně nad Vltavou, kde je kapacita kolem pěti tisíc lůžek. Volná místa ještě mají některé penziony.

Hotel Zadov ve Stachách na Prachaticku má na Silvestra i vánoční prázdniny zamluvené všechny rodinné pokoje, tedy od tří do šesti lůžek. „Ještě nám zbývá několik dvoulůžkových pokojů. Momentálně děláme rezervace na březen, půlka února už je úplně plná,“ řekl David Žampach z recepce hotelu Zadov, kde je přes 60 pokojů.

Přes Vánoce má zavřeno hotel Kristian (bývalý hotel Kuba) v šumavské obci Kubova Huť. Otevře 26. prosince a od 29. prosince má všechny pokoje plné včetně Silvestra. „S podzimem už to bylo obsazené a podle zájmu mohlo být i několikanásobně,“ řekl spolumajitel hotelu Zbyněk Klose. V hotelu, jenž funguje 90 let, je ve čtyřiceti pokojích stovka postelí.

O vánočních svátcích bude mít zavřeno i hotel Alpská vyhlídka na šumavské Kvildě se čtyřmi desítkami lůžek. Otevře 26. prosince a místa na Silvestr již nejsou. „Silvestrovské pobyty se prodaly v září, do konce října vyžadujeme zaplacené zálohy, na konci října už je rozhodnuto,“ popsala recepční Jitka Žáková. Poprvé přes Vánoce otevře penzion Gabreta z Borových Lad na Prachaticku s dvaceti lůžky, na sváteční dny i Silvestra ještě nabízí volná místa. „Rezervace máme. Mezi svátky je už obsazeno, ale na Vánoce a Silvestra je ještě volno,“ řekla majitelka Alena Košinová.

Ubytování na svátky i konec roku lze sehnat v hotelu Šumava Inn na Kvildě. Otevřeno má i přes Vánoce, oproti předchozím letům zatím zaznamenal menší poptávku. „Na Silvestra je pár lůžek k dispozici a Vánoce jsou letos spíš prázdnější,“ přiblížila Michaela Halouzková z rezervačního oddělení hotelu Šumava Inn. Příjezdy na Silvestra zde začínají od 26. prosince, do tohoto dne ještě pokoje obsazené nejsou.

V Lipně nad Vltavou, kde je kapacita zhruba pět tisíc lůžek, je na vánoční prázdniny ještě asi polovina míst volná, ale na Silvestra je z 98 procent vyprodáno. „Najít místa mají ještě šanci rodiny, ale pro silvestrovské partičky, pro větší skupiny, už je to na Silvestra passé,“ řekl manažer marketingu a PR společnosti Lipensko Vojen Smíšek. Chata Lanovka pod sjezdovkou Kramolín, kterou firma provozuje a kde je kapacita 168 lůžek bez přistýlek, je od 29. prosince celá zamluvená, nějaká místa jsou ještě k dispozici na vánoční prázdniny.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky Silvest, Vánoce, hotely, Šumava, Lipno nad Vltavou, hotel, penzion, silvestr, Zadov, okres Prachatice, Kuba, Stachy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé šumavské hotely mají silvestr obsazený již od září  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.