Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Některé jihočeské silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností

Některé jihočeské silnice jsou v neděli 12. listopadu sjízdné se zvýšenou opatrností. Jihočeský úsek D3 je mokrý po chemickém ošetření. Silničáři preventivně vyjeli s pluhy na několik míst Prachaticka.

Se zvýšenou opatrností je sjízdná zhruba pětina silnic I., II. a III. tříd na Prachaticku a Strakonicku. Na Prachaticku vyjeli silničáři preventivně na několik míst kolem Kvildy a Kubovy Huti, o nichž vědí, že mohou dělat řidičům problémy.

Pluhování, drobný posyp, nicméně v noci zůstalo na Prachaticku zataženo, takže teploty do minusu nešly,“ řekl dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Vlastimil Zikmund s tím, že čidla ukazovala kolem dvou stupňů nad nulou. „Může být někde nějaké údolíčko, kde je most přes potok, tam je teplota třeba trošičku jiná a může lehce vzniknout nějaká námraza. Současně hrozí někde mlhy, řidiči musejí počítat s tím, že se něco může stát. Na Kvildě sníh je, ale silnice je v podstatě černá. Někde se však na silnici něco natáhnout může a za určité shody okolností to může řidiči klouznout, když na to místo vjede,“ řekl dispečer.

Podle meteorologů bude dnes na jihu Čech zataženo, občas déšť, večer v místech nad 600 metrů sněžení. Nejvyšší denní teploty budou čtyři až sedm stupňů, na horách v tisíci metrech kolem jednoho stupně nad nulou.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky silnice, zima, mlha, sjízdnost, okres Prachatice, Kvilda, okres Strakonice, Kubova Huť, Jihočeský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé jihočeské silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.