Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Jihočeském kraji se do Národní potravinové sbírky zapojí čtyřiačtyřicet obchodů

I letos mohou lidé pomoci nákupem potravin a drogistického zboží lidem v nouzi. Národní potravinová sbírka, kterou organizuje Byznys pro společnost, se uskuteční v sobotu 11. listopadu. Do pátého ročníku se letos zapojí rekordních 750 prodejen ve všech regionech České republiky. Z toho čtyřiačtyřicet bude v Jihočeském kraji.

V sobotu 11. listopadu mají lidé z celé České republiky – tedy i obyvatelé Jihočeského kraje -  možnost od 8 do 20 hodin v rámci Národní potravinové sbírky zakoupit trvanlivé potraviny a drogistické zboží a darovat je těm, kteří jsou na pokraji hmotné nouze. Pomoc pak putuje zejména k seniorům, matkám samoživitelkám, pěstounským rodinám a dětem z dětských domovů,“ říká k Národní potravinové sbírce Pavlína Kalousová, předsedkyně Byznys pro společnost. 

Národní potravinová sbírka se letos uskuteční v 395 obchodech partnerských řetězců a 355 prodejnách drogerií. Přehled všech prodejen je k dispozici na webových stránkách Potraviny pomáhají. Seznam prodejen, ve kterých můžete pomoct v Jihočeském kraji, najdete zde. V porovnání s rokem 2016 je to o 90 zapojených prodejen více. Sbírka loni vynesla 312 tun zboží, z toho 4,6 tun drogistického zboží.

Cesta potravin vede z nákupního košíku dárců k dobrovolníkům, kteří budou přímo v obchodech za pokladnami a budou označeni logem sbírky. Ti převezmou darované potraviny, roztřídí a večer 11. listopadu budou darované potraviny převezeny do potravinových skladů České federace potravinových bank. Odtud již potraviny putují k jednotlivým charitativním organizacím a přes ně k potřebným. Důležité je, že cesta potravin je přímá a krátká. Darované potraviny zůstávají v pobočce potravinové banky v Jihočeském kraji, kde byly darovány. Proto darováním pomáhají dárci především ve svém okolí.

Národní potravinová sbírka by se nemohla uskutečnit bez pomoci a nadšení dobrovolníků. Podle odhadů Byznys pro společnost bude letos svůj čas darovat čtyři a půl tisíce lidí- z toho dvě stě dvacet v Jihočeském kraji - ve všech zapojených městech. Loni sbírku pomáhalo organizovat 3 569 dobrovolníků.

Autoři

Štítky Národní potravinová sbírka, potraviny pomáhají, sbírka, jídlo, Jihočeský kraj, obchod, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji se do Národní potravinové sbírky zapojí čtyřiačtyřicet obchodů  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.