Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeská hejtmanka ocenila mladé úspěšné olympioniky. Vyzdvihla jejich bojovného ducha

Mladé úspěšné olympioniky přijala jihočeská hejtmanka Ivana Stráská spolu s dalšími vedoucími představiteli kraje. Ocenila nejen jejich snahu dobře reprezentovat jižní Čechy na VIII. letní olympiádě dětí a mládeže, která se uskutečnila letos v červnu v Brně, ale vyzdvihla také jejich bojovného ducha a smysl pro fér hru.

„Pořádání olympiády pro mládež považuji za důležité hlavně v dnešní době, kdy máme tendenci využívat výdobytků moderní doby ve prospěch vlastní pohodlnosti a málo se tak učíme tomu, co sport přináší, tedy soutěžení, obratnosti a smyslu pro fér hru. Právě tyto znalosti nám však dají do života víc, než mnohdy zbytečné vědomosti. Přeji vám, abyste si zápal pro sport, bojovnost a schopnost hrát fér dokázali přenést i do života,“ řekla svým hostům hejtmanka Ivana Stráská a popřála všem mladým olympionikům, aby si schopnost chápat soupeře jako svůj vzor a ne jako nepřítele dokázali přenést i do reálného života.

Právě mezilidské vztahy jsou nedůležitější devizou sportu také podle náměstka jihočeské hejtmanky Pavla Hrocha. „Přátelství je to nejdůležitější, co vám sport může přinést, jak může potvrdit i předseda České unie sportu na jihu Čech František Vavroch. Právě s ním jsem v aktivní éře hrával fotbal a jsem velmi rád, že tehdy vzniklé přátelství přetrvalo dodnes,“ prozradil náměstek Hroch.

Jihočeským reprezentantům se na VIII. letní olympiádě dětí a mládeže v Brně podařilo vybojovat celkem osmačtyřicet medailí, z toho dvaadvacet zlatých, patnáct stříbrných a jedenáct bronzových ve dvaadvaceti sportovních a jedné doprovodné disciplíně. Obsadili tak jedenácté místo mezi čtrnácti kraji s celkovým ziskem 257 bodů. Výprava čítala 330 členů, z toho bylo 273 sportovců a 54 trenérů s vedoucími. Vlajkonošem výpravy byl olympijský reprezentant ve windsurfingu Karel Lavický. 

Autoři | Foto kraj-jihocesky.cz

Štítky sportovec, mládež, olympiáda, medaile, hejtmanka, Letní olympijské hry, Ivana Stráská, sport, Brno, Jihočeský kraj, olympijské hry, Pavel Hroch, Karel Lavický, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská hejtmanka ocenila mladé úspěšné olympioniky. Vyzdvihla jejich bojovného ducha  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.