Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeský kraj hodlá pomoci seniorům orientovat se v každodenní záplavě informací

Zapojit seniory do aktivního způsobu života kolem nich. Pomoci jim orientovat se v každodenní záplavě informací a tím jim usnadnit třeba komunikaci s úřady nebo jinými institucemi. To je hlavním cílem projektu Podpora aktivit pro seniory v Jihočeském kraji 2017. Kraj do něj chce investovat částku přes jeden milion a půl korun. Finanční injekci pro projekt Jihočeši zažádali ministerstvo práce.

Jihočeský kraj zažádal o dotaci ministerstvo práce a sociálních věcí ve výši 1 067 990 korun a zbytek je připraven hradit z vlastních zdrojů. Pokud vše klapne, podpoří seniory částkou 1 525 700 korun. Peníze mají seniorům pomoci zapojit se aktivně do života kolem nich nebo jim usnadnit komunikaci s úřady.

„Úkolem tohoto projektu pro seniory, tedy osoby starší 55 let, je zachovat a rozvíjet provoz kontaktních míst – Senior Pointů. Dvě nyní fungují v Českých Budějovicích a po jednom v Písku a Prachaticích a zároveň vybudování dvou nových v Táboře a Dačicích. Seniorům poskytují a prohlubují informace například při nákupech zboží, v boji proti tzv. šmejdům, v oblastech bezpečnosti a násilí, o poskytování sociálních i veřejných služeb, při komunikaci s úřady, o kontaktech na seniorské organizace či o vzdělávacích institucích, jako jsou třeba univerzity třetího věku,“ uvedl náměstek hejtmanky Jihočeského kraje pro sociální věci Zdeněk Dvořák. „Zároveň počítáme i s další podporou Senior Pasů, se kterými jsme seniory na jihu Čech začali úspěšně seznamovat v minulém roce,“ dodal náměstek.

Zdarma podávají Informace v uvedených kontaktních centrech seniorům vyškolení pracovníci.

Autoři

Štítky Jihočeský kraj, projekt, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Zdeněk Dvořák, České Budějovice, Česko, povodeň, Písek, Prachatice, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj hodlá pomoci seniorům orientovat se v každodenní záplavě informací  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.