Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dnes nás zaplaví čarodějnice. Kde je můžete potkat?

Noc z posledního dubna na prvního května je tradičně nocí, kdy čarodějnice ovládnou vzdušný prostor při své cestě na sabat. Jejich cesta je ale daleká, a tak musejí čas od času udělat mezipřistání a nabrat síly. V Budějcích je na dnešek přichystáno hned několik čarodějnických "chekpointů". Kde tedy dnes můžeme čarodějnice potkat?

17:00 - Čaroden: kouzlíme i po škole (Letní open-air scéna KD Slavie)

Tato akce je věnována především malým kouzelníkům a čarodějkám. Loni na stejném místě absolvovalo spoustu učňů Čarodějnickou akademii umění a letos se tak hlavním tématem stanou kouzla po škole. Samozřejmostí je bohatý doprovodný program v podobě čarodějnického divadla, písniček nebo básniček. Čarodějíčkové a čarodějničky si budou moci i zasoutěžit.

17:00 - Slet čarodějnic (Beach areál - u sportovní haly)

Poněkud živelnější a volnější slet je naplánován v Beach areálu, kde se bude konat především tradiční pálení čarodějnic spojené s pečením buřtů. Samozřejmě ani koště samo nelétá a je třeba doplnit palivo, kterým je v tento den pivo. Pánové, pokud vyrazíte právě sem, nechte manželky doma, ať se nestane nehoda.

17:00 - Hon na čarodějnice (Café Hostel)

Zatímco někde budou čarodějnice vítat a slavit s nimi, v Café Hostel na ně rovnou uspořádají hon. Cílem je nalákat co nejvíc čarodějnic na stylovou výzdobu, grilovačku a techno muziku, a následně je upálit v krbu.

17:00 - Pálení čarodějnic (Dobrá Voda - hřiště)

Po spálení i poslední tváře s bradavicí na nose se všichni přesunou do místní hospůdky, kdy od 19:00 k tanci a poslechu zahreji i živá hudba.

Nejen čarodějnice, ale i májky

Pokud vás čarodějnice nelákají, nezoufejte. Dnes můžete oslavit i jaro a lásku. Na mnoha místech se dnes budou tradičně vztyčovat májky, což je také velmi pěkná podívaná často spojená s doprovodným programem.

Pokud budete mít fotky z jakékoli dnešní akce, neváhejte mi je poslat a podělit se i s ostatními.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky čarodějnice, České Budějovice, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes nás zaplaví čarodějnice. Kde je můžete potkat?  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.