Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V květnu nás čekají volby do Evropského parlamentu. Rozhodovat budeme možná i o hale

Letošní konec května bude patřit volbám. Už počtvrté budeme v České republice volit poslance, kteří nás budou zastupovat v Evropském parlamentu. V Budějcích navíc budeme ve stejném termínu možná rozhodovat i o osudu sportovní haly.

Českou republiku zastupuje v Evropském parlamentu 21 poslanců. Letos je budeme volit v pátek 24. a v sobotu 25. května. Volební místnosti budou otevřeny jako při ostatních volbách, v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin. Výsledky se ale dozvíme až v neděli poté, co se uzavřou poslední volební místnosti v Evropské unii. 

„Ode dne vyhlášení voleb prezidentem republiky se zájemci o členství v okrskových volebních komisích na území Českých Budějovic mohou hlásit na správním odboru magistrátu. Přednostně budou do jednotlivých komisí zařazováni členové delegovaní volebními stranami, což ukládá volební zákon. Teprve poté se budou komise obsazovat dalšími členy,“ konstatuje primátor Jiří Svoboda s tím, že první zasedání volebních komisí bude 2. května 2019.

„Volebních okrsků se týká pouze jedna změna, kdy nově bude sídlem okrsku č. 74, budova loděnice HANACE, v prostoru pod parkovištěm v ulici Plavská,“ dodává vedoucí správního odboru Jan Kostík. Původní sídlo okrsku bylo v Tyflokabinetu v Roudenské ulici 485/18.

Hlasovat možná budeme i o hale

V případě, že bude vyhlášeno referendum k bourání staré sportovní haly a stavbě multifunkčního centra Dlohá louka, budou mít lidé dvojnásobný důvod, proč k volebním urnám vyrazit.

ČTĚTE TAKÉ: Zasedněme ke kulatému stolu, vyzývají Piráti a ODS. S ANO už o sportovní hale diskutovat nechtějí 

Proti bourání haly dlouhodobě vystupují jihočeští Piráti. Tento týden se k nim přidala i ODS. Společně chtějí ještě jednou diskutovat na celé téma a přesvědčit zastupitelské kluby, aby podpořily vypsání referenda, ve kterém by se k celé kauze mohli vyjádřit občané Budějc. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky Evropské volby, volby, referendum, sportovní hala, Evropský parlament, Česko, České Budějovice, Evropská unie, ODS, Česká pirátská strana, Jiří Svoboda, ANO 2011

V květnu nás čekají volby do Evropského parlamentu. Rozhodovat budeme možná i o hale  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.