Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Šestáka v druhém kole voleb do senátu podpoří kandidát KSČM, Faktora kandidát Svobodných

Už za pár dní se v druhém kole senátních voleb utkají Jiří Šesták a Ladislav Faktor. Kromě voličů začínají oba kandidáty také veřejně podporovat jejich neúspěšní kolegové. Koho a proč podpoří zbylých šest jmen, která o senátorské křeslo bojovala minulý víkend?

Více než osm procent hlasů získal v prvním kole Richard Schötz (KSČM). Dvaapadesátiletý zkušební technik v automobilovém průmyslu v druhém kole podpoří Jiřího Šestáka. „Podpořím ho proto, protože má jedno období za sebou, tudíž bude moci hned z kraje zapadnout do soukolí a pracovat,“ shrnul Richard Schötz.

O vyjádření jsme požádali také čtvrtého v pořadí Lubomíra Pánu (SPD), který ovšem na náš dotaz nereagoval.

Pátý v pořadí, kterým byl po prvním kole Štěpán Tampír (Svobodní), oznámil krátce po sečtení hlasů své rozhodnutí, koho podpoří, na sociálních sítích. „Přátelé, v pátek a v sobotu se rozhodne, kdo nás bude zastupovat v Senátu. Z obou kandidátů mám rozhodně blíže k Láďovi Faktorovi, který šel do voleb z podobných pohnutek jako já. Rád bych vás touto cestou požádal o jeho podporu ve druhém kole senátních voleb. Věřím, že bude dobrým senátorem,“ sdělil na svém facebookovém profilu Tampír.

Na vyjádření dalších dvou neúspěšných kandidátů, Blanky Jakubcové Sýkorové (Pro zdraví a sport) a Miloslava Procházky (ČSSD), zatím čekáme.

Bývalá budějcká zastupitelka, třiašedesátiletá Marie Paukejová, získala ve volbách necelá tři procenta hlasů. V druhém kole nepodpoří ani jednoho z kandidátů. „Nechám na svých voličích pro koho se v druhém kole rozhodnou. Já osobně nepodpořím ani jednoho kandidáta, protože si jich nevážím,“ uvedla. 

V pátek se volební místnosti otevřou znovu ve 14 hodin a lidé budou moct volit až do 22 hodin večer. V sobotu bude možné hlasovat, stejně jako v prvním kole, od 8 do 14 hodin. Volební lístky tentokrát dostanou lidé až od členů volební komise.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky volby, senát, Jiří Šesták, Ladislav Faktor, politika, KSČM, Richard Schötz, Svoboda a přímá demokracie, Miloslav Procházka, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestáka v druhém kole voleb do senátu podpoří kandidát KSČM, Faktora kandidát Svobodných  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.