Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VOLBY 2018: První volební den je u konce. Účast podle některých komisí není vysoká

První volební den je u konce. Podle některých členů volebních komisí není účast vysoká. Volit už ale samozřejmě byli lídři stran a hnutí, kteří letos kandidují. Odvoleno už mají i kandidáti do senátu.

Ve volebním okrsku číslo 35, v Mateřské škole Jana Opletala, byla účast nízká. „Myslím si, že máme maximálně 25 procent. A to možná přeháním. Bohužel lidé o tyhle volby nemají moc zájem,“ prozradila předsedkyně volební komise s tím, že zodpovědněji berou volby starší lidé.

Většina lidí už je podle ní připravena z domova. Za plentou tak pouze vymění obálky. „Celkem hodně lidí nemělo zájem volit do senátu,“ upozornila. 

Odvoleno už mají politici 

První den odpoledne se k volbám vydalo hned několik samotných kandidátů. Odvoleno tak má například Jan Mádl z Čistých Budějovic, Martin Kuba z ODS, Lukáš Mareš z České pirátské strany, primátor Jiří Svoboda za ANO nebo Juraj Thoma z Hnutí Občané pro Budějovice. Svůj hlas vhodili do urny i kandidáti na senátora Ladislav Faktor a Jiří Šesták.

Kompletní výsledky voleb se očekávají v noci ze soboty na neděli

Volební místnosti se opět otevřou v zítra v osm hodin ráno. Volit mohou lidé do dvou hodin odpoledne. Výsledky se očekávají v sobotu odpoledne a v noci na neděli.

Foto Jana Kroneislová

Štítky volby, České Budějovice, zastupitelstvo, senát, Senát Parlamentu ČR, Jan Opletal, Martin Kuba, Lukáš Mareš, ODS, Jiří Svoboda, Česká pirátská strana, Juraj Thoma, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2018: První volební den je u konce. Účast podle některých komisí není vysoká  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.