Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějcký Bagr, předbíhání nebo více dní dovolené. Miroslav Joch odpovídal v online chatu

Posledním hostem online chatu v redakci Budějcké Drbny byl kandidát na primátora za ČSSD Miroslav Joch. Dvě hodiny odpovídal na dotazy čtenářů. Ti se ptali na budějcký Bagr, volební program nebo ohlédnutí za změnami, které Jochova strana v předchozím volebním období udělala.

Jedna ze zajímavých otázek se týkala budějckého parku Stromovka a Bagru. „Zajímavý nápad s Bagrem. Proč ale až teď? Vždyť ten projekt připravila ještě minulá radnice ne? Popravdě mi přijde, že spoustu takových projektů oprašujete až zase před volbami,“ zeptal se Martin. 

„Tuto oblast mělo v současném volebním období na starosti hnutí ANO. Pokud nyní uspějeme ve volbách a obsadíme příslušný rezort, tak zahájíme jednání s dalšími vlastníky a máme nově připravenou vizi řešení celé oblasti, aby se plně využil celý potenciál parku i Bagru,“ odpověděl Joch. Podle něj chybí v parku například cvičící stroje pro veřejnost, toalety a další zázemí.

Na svérázné vystupování lídra ČSSD upozornil Pavel Čech. „Dobrý den, Vaše východoevropské buranoidní standarty bohužel nebudí ani trochu důvěry. Byl jsem svědkem, jak s nonšalatním úsměvem předbíháte na „pasovce" všechny pokorně čekající lidi. Já vím, že nás máte „na háku“, ale přesto budu doufat, že toto město (společnost) má na víc,“ napsal.

Celou situaci, na kterou čtenář Pavel upozornil, ale Miroslav Joch vysvětlil. „Dobrý den, pane Čechu, Vaše otázka je typickým příkladem nedorozumění plynoucí z neznalosti. Pokud se podíváte na dále uvedený odkaz (http://www.c-budejovice.cz/cestovni-doklady-obcanske-ridicske-prukazy-objednavky), uvidíte, že jste ani Vy nemusel čekat ve frontě. Každý občan našeho města si může domluvit termín návštěvy předem a elektronicky, a tak jsem to udělal i já,“ napsal.

Čtenář Pavel Pacovský chtěl vědět, jestli se chystá kandidát na primátora Budějc zavést i ve svém podniku pět dní dovolené navíc pro své zaměstnance. Přesně to chce totiž Miroslav Joch prosadit podle svého volebního programu. „Ano, celostátně je otevřená diskuze o zavedení delší dovolené, tedy ze současných čtyř na pět týdnů. V mém podniku se osvědčila jiná struktura benefitů, takže nechystám, ale rozhodně se nebráním diskuzi na téma jakýchkoliv benefitů. Klidně se přijďte zeptat přímo mých zaměstnanců, zda by vyměnili pátý týden dovolené za současné benefity,“ odpověděl Joch.

Došlo také na předvolební sliby. „Jakou konkrétní prospěšnou věc udělala ČSSD v předchozím volebním období?“ zeptal se Karel Langer. Miroslav Joch uvedl hned několik příkladů. „Za působení ČSSD v předchozích koalicích mohu uvést například vykoupení desítek pozemků a dalších nemovitostí potřebných pro stavbu Zanádražní komunikace. Dále byly vytvořeny desítky nových míst v mateřských školách, vzniklo mnoho dalších míst pro seniory, a ve výčtu bych mohl pokračovat velmi dlouho,“ napsal.

Všechny otázky a odpovědi najdete v online chatu.

Foto Jana Kroneislová

Štítky online chat, Miroslav Joch, primátor, kandidát, volby, ČSSD, funkční období, Drbna.cz, ANO 2011, Pavel Čech, Stromovka, Karel Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký Bagr, předbíhání nebo více dní dovolené. Miroslav Joch odpovídal v online chatu  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.