Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Thoma vysvětlil čtenářům Drbny odchod a návrat do hnutí, popsal i kroky, které by jako vítěz voleb podnikl

Dnes odpoledne mohli lidé v online chatu na Budějcké Drbně pokládat otázky lídrovi hnutí Občané pro Budějovice Juraji Thomovi. Jaké otázky padaly a jak se s nimi kandidát na primátora popasoval?

Už před oficiálním začátkem chatu bylo pro Juraje Thomu připraveno několik otázek. Většina z nich se týkala volebního programu a toho, co by se mělo v Budějcích změnit. Čtenáři Budějcké Drbny se ale nebáli pokládat i kontroverznější dotazy. „Vy se nestydíte kandidovat s vaší minulostí? Kdy vrátíte městu, tedy nám občanům, peníze, o které jste nás při vaší kauze připravil?“ zeptal se Dan. Thoma podle své odpovědi nemá proč se stydět.

Lidé se samozřejmě ptali i na téma, které Budějčáky celoročně trápí. Doprava. „Nejde si nevšimnout, že znovu kandidujete spolu s kolegyní Popelovou. Mám to chápat tak, že v případě vašeho zvolení, by se vrátila doba vašich experimentů s dopravou Budějcích? Duo Thoma Popelová bývalo kdysi ve spojení s budějckou dopravou pojem. Bohužel v tom negativním smyslu,“ zeptal se Jan Pilíček.

Juraj Thoma se ve své odpovědi vytasil hned s několika projekty, které se jim, podle něj, za jeho vlády povedly. „Pravda, ne všechno bychom dnes dělali úplně stejně, ale takový je život. Já se spíše marně pokouším přijít na něco (kromě střihnutí pásky na hotové stavbě), čím přispěla dopravě ve městě končící koalice za poslední čtyři roky,“ dodal.

Některé dotazy ale byli i odlehčené. „Chodíte rád nakupovat do Globusu? Chutná vám tam maso z řeznictví? Kdybyste tam dělal vedoucího, změnil byste něco?“ chtěl vědět Milan Pavlis.

„Jo, jo, chodím tam s manželkou nakupovat moc rád. Skvělí lidé na svých místech. Coby zákazník bych neměnil nic a to je to jediné, co mohu zvenčí posuzovat,“ odpověděl na dotaz Thoma.

Jeden z dotazů směřoval i ke kauze odchodu a návratu do hnutí. „Před startem volební kampaně jsem na Drbně zaznamenala váš názorový veletoč ohledně toho, zda budete či nebude lídrem HOPB. Mohl byste mi, prosím, jako vaší podporovatelce napsat, o co šlo? Obecné vyjádření jsem četla, ale myslím si, že transparentnost je něco co mi u politiků chybí. Ráda bych svůj hlas odevzdala s čistým svědomí a vědomím toho, že strana, kterou zvolím bude názorově stabilní,“ napsala Anežka Hávová.

Podle Thomy za tím nic tajemného a neprůhledného nebylo. „Prostě jsme se velmi emotivně názorově střetli nad některými aspekty kampaně a nad nějakými personálními otázkami. No a pohádali jsme se u toho. Já myslím, že to není nic, za co bychom se museli stydět, alespoň je vidět, že nejsme hnutí jednoho názoru. Bylo to fakt ostré, ale nakonec když jsme vychladli jsme se dokázali zase sejít u jednoho stolu a domluvit se. To se prostě stává. Jak se říká, dokonce i v lepších rodinách,“ odpověděl.

Všechno otázky, které Thomovi čtenáři položily a odpovědi na ně, si můžete přečíst v chatu. Už v úterý 25. září se můžete těšit na online chat s Jířím Šestákem, který bude obhajovat senátorské křeslo pro volební obvod Českobudějovicko a Třeboňsko.

 

Foto Jana Kroneislová

Štítky Juraj Thoma, HOPB, online chat, otázky, Občané pro Budějovice, Drbna.cz, České Budějovice, Globus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Thoma vysvětlil čtenářům Drbny odchod a návrat do hnutí, popsal i kroky, které by jako vítěz voleb podnikl  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.