Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obálky s hlasovacími lístky by měly být voličům rozeslány nejpozději o druhém říjnovém dni

Komunální i doplňovací senátní volby se blíží mílovými kroky. Zastupitele a někde i senátory si budeme volit 5. a 6. října. A tak nejpozději 2. října by měly být všem voličům rozeslány obálky s hlasovacími lístky pro volby do zastupitelstev obcí a s jednou sadou hlasovacích lístků pro první kolo senátních voleb. Volba senátora se na jihu Čech týká volebního obvodu číslo 14, Českobudějovicko a Třeboňsko.

„Pokud volič lístky ztratí, poškodí nebo si je zapomene vzít do volební místnosti, což se někdy stává, budou v okrskových volebních komisích k dispozici náhradní sady hlasovacích lístků,“ říká vedoucí správního odboru českobudějovického magistrátu Jan Kostík.

Na pracovištích matričního úřadu, evidenci obyvatel na náměstí Přemysla Otakara II. a evidenci občanských průkazů v Jeronýmově ulici číslo1, bude pro veřejnost otevřeno po celou dobu konání voleb, což je v pátek 5. října do 22.00 hodin a v sobotu 6. října od 8:00 do 14:00 hodin.

„Telefonní čísla, na kterých získají lidé bližší informace o volbách, nebo na ně mohou volat imobilní občané v případě požadavku na přenosnou volební urnu, jsou 386 805 020 a 386 805 024," upřesnila informace mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky volby, lístky, rozeslání, volič, obálka, matrika, říjen, senát, komunální, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Česko, okres České Budějovice, CHKO Třeboňsko, Náměstí Přemysla Otakara II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obálky s hlasovacími lístky by měly být voličům rozeslány nejpozději o druhém říjnovém dni  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.