Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Volební komisaři dostanou přidáno a v budějcké sportovce složí slib. Rozdělí si i funkce

Do devadesáti okrsků jsou rozděleny České Budějovice pro nadcházející říjnové volby do zastupitelstev a do Senátu Parlamentu České republiky. A při nich do okrskových volebních komisí usedne zhruba osm stovek lidí. Ti, kdo se bude aktivně podílet na volbách, se na nezbytném zasedání, při němž budou skládat například slib, poprvé sejdou v českobudějovické sportovní hale ve čtvrtek 13. září.

„Z kapacitních důvodů proto bude první část komisí zasedat od osmé hodiny ranní, druhá pak od hodiny desáté. Účastníci složí předepsaný slib a jmenovaní zapisovatelé vylosují předsedy a místopředsedy komisí. Vylosovaní se pak společně se zapisovateli zúčastní školení ve čtvrtek 19. září 2018,“ říká vedoucí správního odboru českobudějovického magistrátu Jan Kostík s upřesněním, že školení je v gesci Českého statistického úřadu.

Při nadcházejících volbách si okrskoví volební komisaři polepší na odměnách.  Pokud se budou konat volby do zastupitelstev obcí a pouze první kolo senátních voleb, obdrží předseda 2600 korun, místopředseda i zapisovatel 2500 korun a řadový člen 2200 korun. Pokud se ale budou konat volby do zastupitelstev obcí a obě kola senátních voleb, dostane předseda 3600 korun, místopředseda a zapisovatel 3500 korun a řadový člen 2900 korun.

Zájemci o členství v okrskových volebních komisích se i nadále mohou hlásit, a to na telefonních číslech 386 805 020 a 386 805 024. Na stejných číslech lidé dostanou bližší informace o volbách čči požadavku na přenosnou volební urnu. 

Štítky volby, komise, okrsek, slib, odměna, urna, zastupitelstvo, Senát, České Budějovice, Parlament České republiky, Senát Parlamentu ČR, Česko, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Český statistický úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volební komisaři dostanou přidáno a v budějcké sportovce složí slib. Rozdělí si i funkce  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.