Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Pro druhé kolo voleb bylo vydáno téměř dvojnásobné množství volebních průkazů

Úderem čtrnácté hodiny se dnes, v pátek 26. ledna, znovu otevírají volební místnosti. Česká republika se po druhém kole prezidentských voleb dozví, kdo bude na následujících pět let novou hlavou státu. Volební průkazy si pro druhé kolo voleb vyzvedlo dvakrát víc lidí než před čtrnácti dny.

Vhodit svůj hlas do volební urny mohou lidé už dnes, v pátek 26. ledna, od 14 do 22 hodin nebo zítra, v sobotu 27. ledna, od 8 do 14 hodin. Poté se volební místnosti uzavřou a členové komisí začnou sčítat jednotlivé hlasy.

Hlasovací lístky do druhého kola voleb lidé tentokrát ve svých schránkách nenašli. K dispozici jim totiž budou až ve volebních místnostech. S sebou si tak vezměte jen platnou občanku, platný cestovní, diplomatický nebo služební pas či platný cestovní průkaz.

Mimo své bydliště mohou lidé, stejně jako v prvním kole, volit také s voličským průkazem. O ten si do druhého kola v Budějcích požádalo 2203 lidí.

Oproti prvnímu kolu, ke kterému bylo vydáno 1364 průkazů, jde o relativně velký nárůst. Například k podzimním volbám do Poslanecké sněmovny České republiky bylo vydáno 1269 průkazů,“ doplnila mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.
 

Štítky volby, prezident, Česká republika, druhé kolo, volební místnost, Česko, Poslanecká sněmovna ČR, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro druhé kolo voleb bylo vydáno téměř dvojnásobné množství volebních průkazů  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.