Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VOLBY 2017: Český statistický úřad: Výsledky voleb bychom mohli znát už večer

Sedmé volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky skončily. Volební místnosti se v sobotu 21. října úderem čtrnácté hodiny uzavřely a okrskové volební komise začali počítat hlasy. Výsledky většiny okrsků by měly být k dispozici ve večerních hodinách.

„Rychlost zpracování celkových výsledků voleb záleží především na okrskových volebních komisích. Jejich zápisy je Český statistický úřad připraven přebírat od dnešní, sobotní čtrnácté hodiny. Nejmenší okrsky zpravidla začínají předávat své výsledky asi půl hodiny po ukončení hlasování. Nicméně konečný výsledek voleb je k dispozici až po odevzdání zápisu posledního okrsku,“ uvádí předsedkyně Českého statistického úřadu (ČSÚ) Iva Ritschelová.

Do samotného zpracování výsledků je zapojeno více než 2,5 tisíce interních i externích zaměstnanců ČSÚ. Většina jich je na přebíracích místech, na nichž ČSÚ získává od volebních komisí zápisy o výsledcích a vkládá je do systému. Odtud jsou data odesílána do centra k dalšímu zpracování a zveřejnění na serveru volby.cz, který spravuje ČSÚ. Server měl ale po čtrnácté hodině výpadky, nebylo možné se na něj dostat. Problémy serveru stále pokračují.

Autoři

Štítky volby, hlas, sčítání, úřad, Český statistický úřad, výsledky voleb, volební komise, volby do Poslanecké sněmovny PČR, Poslanecká sněmovna ČR, Česko, Iva Ritschelová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2017: Český statistický úřad: Výsledky voleb bychom mohli znát už večer  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.