Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Volejbalový Český pohár putuje do Prostějova a Liberce

Během úterního odpoledne a večera se v budějcké Sportovní hale odehrálo finále volejbalové Českého poháru mužů a žen. Vítězství z loňského ročníku nakonec obhájili jak volejbalisté Dukly Liberec, tak i hráčky Prostějova.

Jako první se českobudějovickému publiky představily finalistky Prostějova a Olympu Praha. Hráčky z Hané v úvodní sadě potvrzovaly roli favoritek a své soupeřky jasně přehrály.

Druhý set naopak patřil Pražankám, které byly blízko i k zisku třetí sady, ve které měly naděný náskok 17:13. Moravanky ovšem ukázaly, že právem vévodí ženské extralize, po dramatické koncovce vývoj otočily a ujaly se vedení 2:1 na sety.

Čtvrtou sadu rozehrál znovu lépe Olymp a opět měl nakročeno k vítězství, jenomže ani další slibný náskok 20:16 hráčkám z hlavního města nestačil. Po ohromné bitvě a dramatických výměnách slavily nakonec výhru 3:1 Hanačky, kterým se povedlo získat titul posedmé v řadě.

VK Agel Prostějov - PVK Olymp Praha 3:1 (17, -21, 25, 25)

VK Agel Prostějov: Kossányiová, Carter, Malesevic, Borovinšek, Vincouorová, libero Jášová. Střídaly Steenbergen, Soares, Hutinski a Růžičková. Trenér Miroslav Čada.

PVK Olymp Praha: Kvapilová, Moudrová, Hodanová, Halibrichová, Mlejnková, libero Dostálová. Střídaly Trnková, Vinklerová, Kopecká, Sládková, Škrampalová a Jančaříková. Trenér Stanislav Mitáč.

ČTĚTE TAKÉ: Příbram nepustila Jihostroj do finále Českého poháru

V mužském finále na sebe narazily týmy Dukly Liberec a přemožitele budějckého Jihostroje z Příbrami. Středočeši drželi krok s jednoznačným favoritem ve dvou úvodních sadách.

V té první musel Liberec dokonce otáčet nepříznivé skóre a odvrátit i tři setboly soupeře. Dosavadní lídr extraligové tabulky ale ukázal psychickou odolnost a zvítězil v dramatické koncovce 30:28.

Rovněž ve druhé sadě Příbram statečně vzdorovala a znovu se hrálo o každý míč. Dukla potvrdila své kvality a sadu získala opět nejtěsnějším možným rozdílem.

Poslední set už si Severočeši pohlídali a dovedli finálové klání do vítězného konce. Liberec tak roli favorita naplnil a obhájil pohárový titul.

VK Dukla Liberec - VK Euro Sitex Příbram 3:0 (28, 26, 20)

VK Dukla Liberec: Hadrava, Staněk, Janouch, Hýský, Správka, libero Kopáček. Střídali Leikep, Zajíček, Vencovský, Burrow a Beer. Trenér Michal Nekola.

VK Euro Sitex Příbram: Novotný, Kust, Málek, Moník, Bezděka, Max, libero Juračka. Střídali Anděl, Smith a Kuplík. Trenér Petr Brom.

Veškeré informace a další fotografie z Final Four Českého poháru najdete na webu www.volejbalovypohar.cz.

Štítky volejbal, Český pohár, finále, Final Four, muži, ženy, Sportovní hala, České Budějovice, VK Dukla Liberec, VK Euro Sitex Příbram, PVK Olymp Praha, VK AGEL Prostějov, Prostějov, Liberec, Dukla Liberec, Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalový Český pohár putuje do Prostějova a Liberce  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.