Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Volejbalisté začali finále extraligy vítězstvím 3:2

České Budějovice - První utkání finálového souboje s Ostravou českobudějovický Jihostroj zvládl. V prvním setu sice nenašel odpověď na tvrdé podání a nekompromisní bloky hostů, ale v průběhu zápasu se zlepšoval a v rozhodujícím pátém setu měl i více štěstí. Druhé utkání se hraje v úterý rovněž od 18 hodin, poté se série přesune do slezské metropole.

Nepřesným příjmem tvrdého podání Ostravy si domácí hráči situaci v prvním setu zkomplikovali. V útoku si příliš nevěděli rady, smečovali většinou do připravené obrany. Ve druhém dějství ale zlepšili hru a srovnali krok.

Třetí set opět ovládli Slezané, ve čtvrtém sice dotahovali náskok Jihostroje, ale marně. Budějovičtí už v té době také výborně bránili a nepříjemné podání soupeři opláceli stejnou mincí. V tie breaku několika nekompromisními bloky a povedeným zkráceným servisem univerzála Jihostroje Radka Motyse šli do dvoubodového vedení, které až do poslední výměny udrželi.

Nejen sobě, ale hlavně dvěma tisícovkám svých příznivcům udělali velkou radost. Utkání plné nekončících výměn, tvrdých úderů a skvělé obrany zvedalo zaplněnou halu ze sedadel.  "Utkání se muselo divákům líbit. Měli jsme i poměrně dost štěstí, v utkání hrálo hlavní roli podání. Komu se dařilo v této činnosti více, ten vyhrál," sdělil univezál letošního suveréna sezony z jihočeské metropole. "Podání bude rozhodovat celou sérii,"  dodal.

"V závěru jsme udělali několik chyb, které nás stály vítězství," posteskl si trenér Ostravy Zdeněk Šmejkal. I hlavní úderná síla hostujícího celku byla po prohrané bitvě smutná. "Začali jsme výborně, ale nedokázali jsme v tom tempu pokračovat. Mysleli jsme si, že se to samo dohraje, ale Budějovice začaly hrát dobře," podokl univerzál Ostravy Peter Michalovič. "Doufám, že ve druhém utkání to bude lepší," dodal nejvíce bodující hráč play off.

 

Jihostroj České Budějovice – Ostrava 3:2 (-21,20,–17,23,13)

Rozhodčí: Pejpal, Hudík, čas: 128 minut, 2000 diváků, stav série: 1:0

Sestavy:

Č. Budějovice: Sládeček, Motys, Sukuba, Mach, Fila, Torcello, libero Juračka – Čajan, Smrčka, Michálek. Trenér Petr Brom.

Ostrava: Haník, Mikula, Kubala, Sobotka, Správka, Mikula, libero Václavík – Kozák, Chochlík. Trenér Zdeněk Šmejkal.



autor: Redakce

Štítky České Budějovice, Ostrava, Jihostroj, Zdeněk Šmejkal, Peter Michalovič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté začali finále extraligy vítězstvím 3:2  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.