Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Volejbalisté vyhráli nad Ostravou druhé utkání 3:1!

České Budějovice - Volejbalisté českobudějovického Jihostroje i ve druhém duelu boje o mistrovský titul uspěli. V domácím prostředí tentokrát vyhráli 3:1. Přitom k pátému setu nebylo vůbec daleko. Ve finálové sérii hrané na čtyři vítězná utkání tak vedou 2:0 na zápasy, v pátek a sobotu odehrají další utkání v Ostravě.

Druhé utkání finále tentokrát začal domácí celek výborně první set měl plně pod kontrolou. Tvrdě podával, k tomu přidal kvalitní obranu a ihned si vytvořil pěti bodový náskok, který si udržoval až do konce. V závěru ale ještě přitlačil hosty a ve skóre se ještě více vzdálil. Ani prostřídání téměř celé základní sestavy trenéru Ostravy Zdeňku Šmejkalovi nepomohlo.

Druhé dějství už tak jednoznačné nebylo. Po vyrovnaném úvodu se týmy přetahovaly o to, kdo zkazí více podání. Jeden míč v zámezí střídal druhý a nikdo se nedostal na více než dvoubodový náskok (12:14). Byl to ale Jihostroj, kdo musel neustále dotahovat. A úspěšně. V polovině setu dokonce otočil na 17:15. Obrat dokonal, Ostravu už přes sebe ve skóre nepustil. Skvěle bránil, několik pohledných nekončících výměn zakončil blokem či úspěšným útokem a mohl se radovat z vedení 2:0 na sety.

Třetí set českobudějovickému celku příliš nevyšel. Vybral si slabší chvilku, často chyboval a nechal si Ostravu odskočit. Velký rozdíl ve skóre ale v závěru vymazal, odvrátil šest setbolů, nakonec ale set daroval hostům lehkým podáním a opět několika nevynucenými chybami.

Ve čtvrtém dějství se nedařilo domácím ne příjmu a tak rychle prohrávali. Vyrovnat se jim podařilo opět v koncovce, kdy odvrátili šest setbolů hostů. Ostravě se stejný kousek povedl pětkrát, pošesté už nikoliv. Zápas ukončil tvrdou smečí univerzál Radek Motys.  

VK Jihostroj České Budějovice – VK Ostrava 3:1 (17, 21, -27, 32)

Rozhodčí: Fink, Kvarda, čas: 126 minut, 2168 diváků, stav série: 2:0.

Sestavy:

Jihostroj ČB: Sládeček, Motys, Fila, Čajan, Sukuba, Mach, libero Juračka – Michálek, Smrčka, Torcello. 

Ostrava: Haník, Michalovič, Správka, Mikula, Kubala, Sobotka, libero Václavík – Chochlík,  Mauler, Kozák, Malínek.

Štítky Ostrava, České Budějovice, Jihostroj, volejbalista, Zdeněk Šmejkal, Volejbalový klub Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté vyhráli nad Ostravou druhé utkání 3:1!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.