Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rozjezd v první lize na jedničku. Madeta vyhrála oba zápasy

O prvním říjnovém víkendu se opět rozběhla 1. liga volejbalistek a budějcká Madeta vyrazila na své dva úvodní zápasy do Rokycan. Všechny hráčky měly stále v paměti stejný rozjezd soutěže před dvěma lety, kdy odjížděly ze západu Čech bez jediného bodu. Úkol byl jasný - začít sezonu lépe.

A lépe to snad ani nešlo. Nahrávačka Klárka Nejedlá soupeřky nešetřila od prvního podání a několika esy rozložila celou herní pohodu soupeřek. Ty navíc svými chybami přidávaly body na stranu Madety až do děsivého skóre 19:0. Konec setu měl tak v zápisu skóre 25:3 pro Madetu.

I po celý další průběh zápasu hrály madetky zodpovědně, Rokycany se nezmohly na větší odpor a první tři body byly doma.

Pátek 3. října 2014

VK Rokycany - VK Madeta České Budějovice 0:3 (-3, -18, -19)

VK Madeta České Budějovice: Nejedlá, Kotlabová, Cimbálková, Švejdová, Andrýsková, Kubíčková, libero Tomanová. Střídaly Slabová, Boušková, Karvánková a Lundáková. Trenér Milan Šimonek.

V sobotu už Rokycany začaly zápas lépe a potvrdily, že páteční herní výpadek není u nich tak běžný. Od začátku byly rovnocenným soupeřem a vývoj duelu byl jako na houpačce. Madeta získala první a třetí set, Rokycany druhý a čtvrtý, a tak se rozhodovalo v páté sadě.

Tu začala Madeta výborně, když vedla 3:0. Pak ale sérií chyb nechala jít Rokycany do vedení. Při změně stran měly domácí hráčky výhodu jednoho bodu. V koncovce Budějčandy zabojovaly a výbornými zákroky v poli a skvělým útokem zvítězily rozdílem čtyř bodů 15:11.

Sobota 4. října 2014

VK Rokycany - VK Madeta České Budějovice 2:3 (-23, 18, -12, 19, -11)

VK Madeta České Budějovice: Lundáková, Kotlabová, Karvánková, Cimbálková, Boušková, Kubíčková, libero Tomanová. Střídaly Nejedlá, Slabová, Švejdová a Andrýsková. Trenér Milan Šimonek.

Již tento pátek od 18 hodin a úderem sobotního poledne se představí děvčata svým domácím fanouškům v zápase s Dobřichovicemi. Z důvodu konání voleb musí ale využít náhradní halu Na Sádkách.

„Doufáme, že už se fanoušci nemohli dočkat rozjezdu ženského volejbalu a najdou si za námi cestu i do náhradní haly,“ vzkazují svorně českobudějovické hráčky.

Napsala Jiřina Karvánková

Štítky volejbal, VK Rokycany, VK Madeta České Budějovice, Madeta, Rokycany, Česko, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozjezd v první lize na jedničku. Madeta vyhrála oba zápasy  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.