Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Postup je na dosah. Jihostroj vyhrál nad Příbramí i potřetí

Zatím neporažený je Jihostroj v play-off volejbalové Uniqa extraligy. Do třetího čtvrtfinálového utkání sice nevstoupil vůbec dobře, s postupujícím časem ale zlepšil výkon a vybojoval i třetí výhru v sérii. O tom, že je postup do semifinále blízko, rozhodly především koncovky setů.

Jihostroji dlouho trvalo, než se dostal do tempa. Proto také hned v úvodu prohrával 3:8. Až v prostřední části hry se Jihočeši dokázali přiblížit svému soupeři a začali dotahovat. Vše vygradovalo v koncovce, kdy se hosté srdnatě rvali o každý míč a měli už jen jednobodové manko. Jenže vzápětí neustáli důležitý moment a Příbram měla za stavu 24:22 první setbol. Podařilo se jí využít ale až ten druhý.

Podstatně lepší výkon předváděli Budějčtí ve druhé sadě. Přesnější hra na síti přinesla ovoce v podobě tříbodového vedení, které si Jihostroj vždy tak nějak udržoval. Ačkoliv kocouři nepolevili ze své hry, tentokrát tahali za kratší konec. Domácí s výsledkem ještě v závěru chtěli něco dělat, když však skóre ukazovalo 21:23 v jejich neprospěch, nezvládli klíčovou výměnu a Jihočeši hned prvním proměněným setbolem srovnali.

Utkání nahoru dolů. Tak lze charakterizovat nejenom třetí čtvrtfinálový zápas, ale i celou sérii. Ve třetí části duelu to zase byli hosté, kteří byli za svým soupeřem. Brzo prohrávali 6:10. Do druhého technického time-outu sice České Budějovice korigovaly stav, pořád však byly o dva body za Příbramí. Ale hned po návratu na palubovku volejbalisté Jihostroje srovnali stav a závěr sliboval drama. Za stavu 19:19 získali tři body v řadě a důrazně si řekli o vedení 2:1 na sety. A to se jim také povedlo získat.

Kocouři však znovu vytáhli drápy a pořádně škrábali. Domácím se povedlo zabojovat a od stavu 9:9 byli lepším týmem. Vedli už dokonce 15:11, ale Jihočeši zasypali soupeře těžkými útoky a při servisu Kulihy skóre srovnali. Navíc přesně věděli, kdy zabrat. Lepší příjem znamenal slibný vstup do koncovky. V ní ještě přišlo drobné zaváhání, Příbram totiž dobře blokovala, ale jakmile si trenér Svoboda vzal oddechový čas při skóre 23:22 a povzbudil své svěřence, ztratil Jihostroj už jenom jednu výměnu a vyhrál i třetí čtvrtfinálový zápas.

Euro Sitex Příbram - VK Jihostroj České Budějovice 1:3 (23, -21, -22, -23)

Čas: 110 minut. 
Stav série: 3:0

VK Jihostroj České Budějovice: Kriško, Michálek, Fila, Tibitanzl, Zapletal, Mach, Kuliha - libero Hupka. Trenér Jan Svoboda.

Štítky VK Jihostroj České Budějovice, Euro Sitex Příbram, volejbal, play-off, Uniqa extraliga, čtvrtfinále, Příbram, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postup je na dosah. Jihostroj vyhrál nad Příbramí i potřetí  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.