Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podruhé už Jihostroj senzaci nezopakoval. Cuneo vyhrálo 3:0

Podruhé už jeden z nejlepších světových klubů Jihostroj nepřekvapil. Páté utkání budějckých volejbalistů v základní skupině D Ligy mistrů nedopadlo vůbec dobře. V domácím prostředí nestačili na italského vicemistra a za hodinu a čtvrt mu podlehli 3:0. I nadále tak zůstávají na posledním místě.

Hosté si dokráčeli pro postup do vyřazovací prestižní klubové soutěže v poklidném tempu, tentokrát už to na poslední tým skupiny stačilo. Lídr české extraligy totiž před zaplněnou halou často chyboval a sám se tak připravil o lepší výsledek. A vlažní favorité se radovali z celkem jednoduchého vítězství.

I když ve druhém a třetím setu domácí tým šlapal Italům na paty a dokázal s nimi chvílemi držet krok, ale síla jednoho z adeptů na celkové vítězství v Lize mistrů se projevila naplno. „Hráli jsme sice na riziko, protože jinak se ani s takovými týmy hrát nedá, ale bohužel nám to nevyšlo. Dělali jsme až moc často hloupé chyby,“ mrzelo po utkání kapitána Jihostroje Michala Sukubu.

Český reprezentační blokař Jakub Veselý byl po utkání pochopitelně dobře naladěn. V utkání se mu dařilo, „doma“ předvedl dobrý výkon. „Zápas byl jednoznačný, takže jsme spokojeni. Kluci z Jihostroje dělali hrozně moc chyb, a to nám pomohlo. To byl hlavní důvod naší výhry,“ vysvětluje opora národního týmu.

Za možnost zahrát si v České republice byl moc rád. „V budějcké hale se mi hrálo parádně. Je krásné hrát doma, navíc ještě když jsme Jihostroj porazili. Teď už můžeme hrát v posledním zápase proti Poitiers celkem v klidu,“ říká blokař Cunea.

„Výsledek je krutý na to, jaký byl poměr sil na hřišti. Bohužel jsme nedokázali více potrápit hosty. Měli jsme lepší příjem, v útoku jsme sehráli s Cuneem vyrovnanou partii. V obraně jsme také nebyli horší, ale Italové získali více bloků. Celkově rozhodly chyby a hlavně ty laciné v útoku,“ zhodnotil utkání trenér Jihostroje Jan Svoboda.  

Jihostroj České Budějovice - Bre Banca Lannutti Cuneo 0:3 (-18, -22, -21)

Rozhodčí: Schürmann (Lichtenštejnsko), Herbik (Polsko). Čas: 74 minut. Diváků: 1980.

České Budějovice: Zapletal, Novotný, Rojas, Fila, Sukuba, Smrčka, libero Juračka – Habr, Mach, Motys, Michálek. Trenér Jan Svoboda.

Cuneo: Grbič, Vissotto, Wijsmans, Ngapeth, Mastrangelo, Veselý, libero Henno – Cacéres. Trenér Flavio Gulinelli.

Fotoreport: Jihostroj vs. Cuneo

Středa, 11. ledna 2012, 21:45

Tomáš Fila se snaží prosadit proti italské zdi
Souboj na síti

Autoři

Štítky Jihostroj, Cuneo, Liga mistrů UEFA, Jakub Veselý, Extraliga ledního hokeje, Jan Svoboda, České Budějovice, Flavio Gulinelli, Polsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Chyby,chyby,chyby. Porazili jsme se prakticky sami.

Středa, 11. ledna 2012, 22:00Odpovědět

Podruhé už Jihostroj senzaci nezopakoval. Cuneo vyhrálo 3:0  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.