Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jih Čech míří volejbalisté Karlovarska. Je tu odveta za Český pohár

Očekávaný zápas české nejvyšší volejbalové soutěže je tady. Jihostroj se dostal ze chřipkové epidemie, která ho ještě před nedávnem sužovala a může se naplno postavit svému pohárovému přemožiteli. Na domácím hřišti přivítá v rámci 16. kola Uniqa extraligy VK ČEZ Karlovarsko.

Nejprve se ještě jednou sluší poděkovat soupeři za to, jak vyšel vstříc v nepříjemné situaci, která Jihočechy zasáhla po návratu z posledního střetnutí v Lize mistrů. Valná většina hráčů nebyla fit a soupeř neměl problémy přistoupit na dohodu o přeložení utkání. Karlovarsko ze své formy navíc nijak neztratilo.

Potvrdilo ji v posledním kole proti Ústí nad Labem. Kvůli problémům s domácí halou sice nenastoupilo doma, ale na neutrálním hřišti v Sokolově, výkon tím ale byl ovlivněn pouze v úvodním dějství. To totiž překvapivě opanoval soupeř z předposledního místa tabulky a vedl 1:0 na sety.

Pak družina Petra Broma zabrala a průběh otočila. Ačkoliv si do tabulky připsala tři body a znovu se vrátila na druhé místo, které na pár desítek minut držel Jihostroj, Brom nebyl vůbec spokojen. „Získali jsme tři body, ale náš výkon rozhodně nepatřil k optimálním. Především v prvních dvou setech,“ měl jasno.

O jeden duel víc měly na programu České Budějovice, jež nejprve doma dohrávaly odložené 12. kolo extraligy, vzápětí musely do Ostravy na to další plánované. Jihomoravanům nepovolil Jihostroj ani jeden set a po nemoci zvítězil snadno a rychle, v Ostravě to bylo poněkud náročnější. I Slezané však přibalili protivníkovi na zpáteční cestu tři body.

Byl to již šestý ze sedmi venkovních soubojů, ve kterých se hrály čtyři sety. A měl také podobný průběh. Hosté nejprve zvládli dramatickou koncovku úvodní sady, ale o pár minut později si Ostravské nechali odskočit. Bylo jasné, že třetí část bude klíčová.

Domácí však nevyužili psychické výhody po zisku té předchozí a sami se připravili o možnost jakkoliv v zápase bodovat. „Pro nás těžké utkání, teprve zlepšenou přihrávkou jsme zlepšili útok a začali se prosazovat. Ve čtvrtém setu už fungoval také servis, a proto byl závěrečný set jednoznačný. Výrazně nám hru zklidnil zkušený Zapletal,“ hodnotil kouč Jihostroje Jan Svoboda.

Bitva mistra s nováčkem o druhé místo začíná ve Sportovní hale v úterý od 18 hodin, v rozhodcovské dvojici jsou tentokrát pánové Kovář a Gall. Střetnutí by si neměl nechat ujít žádný volejbalový nadšenec, přesto je pro ty, kterým návštěva tentokrát nevyjde, připraven tradiční přímý přenos na tvcom.cz.

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí čtyři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane po jednom lupenu. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do úterního poledne následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Tradiční volejbalový ples Jihostroje se uskuteční 7. března. Správně je tedy možnost C.

Po jedné volné vstupence na dnešní utkání vyhráli čtenáři Lenka Marušová, Jiří Sedlák, Jitka Šímová a Ilona Šulistová. Blahopřejeme!

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, VK ČEZ Karlovarsko, Uniqa extraliga, 16. kolo, Karlovarský kraj, soutěž, Česko, ČEZ, Česká volejbalová extraliga mužů, Jihostroj, vstupenka, Liga mistrů UEFA, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jih Čech míří volejbalisté Karlovarska. Je tu odveta za Český pohár  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.