Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Místo s míčem do haly vyrazí Jihostroj do bazénu a posilovny

První tréninky v sezoně 2011/2012 mají volejbalisté za sebou. Mistrovský Jihostroj v pondělí dopoledne zahájil letní přípravu. Bez trenéra Broma, nahrávačů Sládečka s Dvořákem, smečařů Torcella i Čajana. S těmi se klub rozloučil na konci sezony, proto nyní ve sportovce chyběli.

Na jejich místě ale seděly nové posily: univerzál Jakub Novotný a nahrávači Petr Zapletal s Filipem Habrem. Venezuelská hvězda Andy Rojas se ke zbytku týmu připojí až na konci září. Podobně jako Radek Mach a právě Zapletal kvůli reprezentačním povinnostem. Ti ale přijeli s národním týmem na týdenní soustředění do Budějc.

Trenér Jan Svoboda, který zároveň koučuje i reprezentaci mužů, by měl vytáhnout náš tým mezi evropskou elitu. Kvůli tomu jej vedení VK ČB angažovalo. Nahradil Petra Broma (ten vystřídal Svobodu v Příbrami) a smlouvu podepsal na pět let.

Na prvním společném srazu nastínil svým svěřencům plán přípravy. Začínat se bude pěkně zostra, je totiž třeba nabrat fyzičku. „V programu je především posilovna, běhání a plavání,“ informoval nový kouč Jihostroje. Poté už všichni vyrazili do posilovny bývalého špičkového hokejisty Jardy Pouzara, odpoledne už pak zase běhali před sportovkou. 

„Nikdo se na začátek sezony netěší. To je asi u všech stejné, i v ostatních sportech. Ale fyzická příprava k tomu všemu patří, je to naše práce,“ mávl rukou kapitán Michal Sukuba.

Přípravné období potrvá zhruba do poloviny září, kdy končí evropský šampionát pořádaný Českou republikou a Rakouskem. Poté už by měl být tým kompletní. Právě kvůli několika chybějícím členům Jihostroje by neměl obhájce trofeje absolvovat některé antukové turnaje. Příští týden ale do slavné Dřevěnice vyrazí.

„Ty dva nebo tři turnaje na antuce nám nikterak chybět nebudou,“ kroutil hlavou asistent trenéra Svobody Stanislav Pochop. Ten povede prakticky celé přípravné období sám do té doby, než se všichni reprezentující včetně trenéra vrátí zpět do klubu.

Jihočeši by měli letos získat opět všechny trofeje na domácí scéně. Ale hlavně by si především prezident klubu Jan Diviš (a samozřejmě pak my, fanoušci) přál, aby se zrodilo premiérové vítězství v Lize mistrů. I kvůli tomu přišli čtyři noví hráči evropských, respektive světových parametrů.

A los celkem našim volejbalistům přál. Sice do základní skupiny dostali italskou mašinu z Cunea, ale také podle mnohých hratelné soupeře Poitiers (mistr Francie) a vítěze německého poháru Unterhaching. „Los dopadl dobře, myslím, že bychom mohli třeba pomýšlet i na postup, když nám bude přát trochu štěstí,“ věří prezident klubu Jan Diviš.  

Hráči ale byli opatrnější. „V Lize mistrů nejsou slabí soupeři, nemůžeme si vybírat, na koho narazíme,“ vysvětloval univerzál Radek Motys. „Když se nám podaří před domácím publikem alespoň jednou vyhrát, budeme moc rádi,“ dodal.

Letní příprava Jihostroje

Úterý, 2. srpna 2011, 11:22

Štěpán Smrčka
Zleva Novotný, Hoch, Motys, Procházka, Juračka, Fila a zády stojí Pochop (2)

Autoři

Štítky Jihostroj, posilovna, Petr Zapletal, Jan Svoboda, Liga mistrů UEFA, Jan Diviš, Jakub Novotný, Radek Mach, Filip Habr, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo s míčem do haly vyrazí Jihostroj do bazénu a posilovny  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.