Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Madetky vybojovaly vítězství v první lize žen

Zlatou tečku nachystaly pro své fanoušky volejbalistky Českých Budějovic. Madetky byly ve vynikající pozici na čele prvoligové tabulky a mířily za titulem. Los pro ně ale nachystal závěrečnou zkoušku ohněm v podobě dvojzápasu se Střešovicemi, které Jihočeškám dýchaly na záda.

Madeta odjížděla s tříbodovým náskokem na hřiště Tatranu Střešovice. A že to bude boj o každý bod bylo jasné už od samého začátku.

Do zápasu Madeta vstoupila nervózně a nedařilo se hlavně na přihrávce. Během chvilky prohrávala děvčata o šest bodů a vypadalo to, že Střešovice si jdou jasně za výhrou. Madetě se však dařilo postupně velký náskok stahovat, při druhém time-outu byl rozdíl už pouze dvoubodový.

Set se dostal do vyrovnané koncovky a za stavu 29:28 pro Madetu poslal trenér na servis juniorku Anežku Sebroňovou, která zakončila set esem.

Ve druhém setu to vypadalo, že Střešovice se nemohou z prohraného setu vzpamatovat a uhrály pouhých 13 bodů.

Ve třetím setu se Střešovice opět zlepšily a vidina vítězství Madetě trochu svázala nohy. Nervózním výkonem set prohrála.

Čtvrtý set opět nezačaly madetky dobře a při skóre 3:11 to vypadalo, že se zápas dostane do pátého setu. Budějčandy ale začaly velký náskok nenápadně stahovat a skvělým bojovným výkonem dokonce srovnaly stav na 22:22. V napjaté koncovce byly lepší a vyhrály nejmenším možným rozdílem 25:23.

Ziskem tří bodů si tak děvčata zajistila před nedělním zápasem první místo a zároveň tak darovala krásný dárek svému trenérovi, který měl narozeniny.

V nedělním zápase už děvčata na svůj sobotní výkon nenavázala a prohrála 0:3. Na konečné umístění to ale již nemohlo mít vliv a i tak se po prohraném zápase mohla radovat z historického úspěchu budějckého volejbalu.

Sobota 14. března 2015

TJ Tatran Střešovice - VK České Budějovice 1:3 (-28, -13, 23, -23)

VK České Budějovice: Nejedlá, Kotlabová, Karvánková, Švejdová, Andrýsková, Kubíčková - libero Tomanová. Střídaly Slabová, Sebroňová, Šílená, Cimbálková a Černá. Trenér Milan Šimonek.


Neděle 15. března 2015

TJ Tatran Střešovice - VK České Budějovice 3:0 (13, 17, 17)

VK České Budějovice: Nejedlá, Sebroňová, Cimbálková, Šílená, Kubíčková, Černá - libera Tomanová a Andrýsková. Střídaly Slabová, Šílená, Karvánková a Kotlabová. Trenér Milan Šimonek.

Konečná tabulka 1. ligy žen: 1. VK České Budějovice (47 bodů), 2. TJ Tatran Střešovice (44), 3. TJ Sokol Nusle (41), 4. TJ Sokol Dobřichovice (24), 5. VK Moravská Slávia Brno (12), 6. TJ Lokomotiva Břeclav (12).

Napsala Jiřina Karvánková

Štítky VK České Budějovice, volejbal, Madeta, ženy, Střešovice, madetky, VK Jihostroj České Budějovice, TJ Tatran Střešovice, České Budějovice, Česká obec sokolská, TJ Lokomotiva Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Madetky vybojovaly vítězství v první lize žen  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.