Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Klopýtnutí Jihostroje znamená prohru ve Zlíně

První porážku v play off volejbalové Uniqa extraligy uštědřili českobudějovickému Jihostroji hráči Zlína na jejich domácí palubovce. Utkání bylo vyrovnané podobně jako první zápas na jihu Čech s tím, že na konci byli opět o něco šťastnější domácí - tentokrát však Zlínští.

Od počátku série bylo jasné, že toto semifinále bude velké drama. Málokdo by však tipoval, že v každém doposud hraném zápase dojde na jeden set, který sám o sobě vydá za dvě tiebreakové sady. V prvním duelu hraném na palubovce Zlína dokonce dva závěrečné sety neskončily dvacet pětkou, jak je zvykem, ale dohrávaly se do 27, respektive 32 bodů.

První set si připsali domácí hráči v poměru 25:20 a v další sadě Jihostroj srovnal na 1:1 na sety v poměru 23:25. O vítězi tohoto mače rozhodla třetí a zejména pak čtvrtá ‚maratónská‘ sada. V obou nadstandardně dlouhých setech byl nakonec šťastnější Zlín a snížil tak stav série na 1:2.

„Třetí utkání a třetí drama. Dnes konečně vítězství pro nás po výkonu s velkým nasazením a dobrou hrou,“ ohodnotil pondělní duel Roman Macek, trenér Zlína.

„Velice podobné utkání jako ta dvě předchozí. Druhý i třetí set jsme měli rozehraný o trochu lépe než soupeř, ale podařilo se nám dotáhnout do vítězného konce jen ten druhý. V poslední sadě jsme celou dobu dotahovali, ale utkání jsme zdramatizovali čtyřmi setboly, které jsme bohužel nepoměnili v zisk sady. Utkání nakonec rozhodl jeden uhraný míč, respektive chyby ve špatnou chvíli, což bylo stejné i u nás. Dnes však štěstí stálo na straně domácích,“ řekl o utkání českobudějovický kouč Jan Svoboda.

VSC Fatra Zlín -  VK Jihostroj České Budějovice 3:1 (20, -23, 25, 30)

Čas: 129 minut. Nejvíce bodující hráči: Bartoš 23 - Fila 20. Rozhodčí: Hudík, Krtička.

VSC Fatra Zlín: P. Bartoš, Kostoláni, Kotas, Navláčil, Kolář, A. Bartoš, libero Obdržálek. Střídali Vašíček a Přikryl. Trenér Roman Macek.

VK Jihostroj České Budějovice: Zapletal, Sobotka, Sukuba, Fila, Kuliha, Kriško, libero Hupka. Střídali Habr, Mach, Pleva a Michálek. Trenér Jan Svoboda.

Autoři

Štítky volejbal, VSC Fatra Zlín, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, play off, semifinále, Zlín, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, Česko, Jan Svoboda, Roman Macek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Štěstí?!! Spíš náš totální zmar a podělanost....navíc hrát bez "klasickýho" účka je v semifinále dost velká odvaha....už s Brnem v poháru, když tam také hrál Habr, to zavánělo výsměchem soupeři a bylo to na hraně sportovní etiky.

Úterý, 8. dubna 2014, 09:09Odpovědět

Klopýtnutí Jihostroje znamená prohru ve Zlíně  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.