Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihostroj zatím úspěšně.

Tak máme za sebou první půlku semifinále play off našich extraligových volejbalistů. A co je hlavní- bez ztráty kytičky. Nebylo to vůbec lehké, ale o to je to cenější. A protože připravujeme obsáhlejší reportáž, soustředím se na atmosféru obou utkání.

Ta byla opravdu vynikající a to i díky fanouškům z Příbrami. I když jejich pneumatické trumpety zvukem připomínaly vuvuzely a dokázaly vytvořit někdy až pro ucho nesnesitelný hluk. Nejvíc to museli odnést aktéři samotní a divil bych se, kdyby dneska něco slyšeli. Ale protože jsme nebyli na šachách, ale na sportu, ve kterém hráči potřebují diváckou podporu, přispěl způsob fandění příbramských fanoušků k výborné atmosféře.Úterní zápas byl dle slov Radka Motyse co se týká trumpet klidnější, než ten pondělní. Možná to bylo proto, že v pondělí se část příbramských fanoušků svých trumpet zbavila po pátém setu házením po rozhodčích. Já si ale spíš myslím, že to bylo hlavně lepším výkonem našich hráčů. Když totiž Jihostroj Kocoury přehrával, trumpety utichaly. A to se v úterý dařilo víc, než v pondělí.

        A co naši fanoušci? Jako vždycky perfektní. Jak bubeníci a trumpetisté, tak převážná část všech diváků. Povzbuzovali hlasivkami, potleskem, pískotem, tak jak to má být.

       Záměrně jsem napsal převážná část..... V hale je totiž pravidelně jeden sektor, kde nikdo nefandí. Nevím jestli je to sektor "A", nebo "Z", protože hala snad ani rozdělena na sektory není. Rozhodně ale vím, že to je ta část diváků, která seděla naproti příbramským fanouškům. Vypadali jak sovětské politbyro na schůzi. Chladně, bez emocí. A paradoxně jsou to ti, kteří by měli jako sponzoři, majitelé, nebo zástupci města fandit  svému klubu nejvíc. I na jiných místech v hale jsou lidé, kteří vlastní firmy, mají vysoké manažerské posty, lékaři atd. a ti přijdou v riflích a tričkách a nestydí se do fandění zapojit.

        V případě, že se dostaneme do finále, kde se dá očekávat větší divácká návštěva navrhuji, abyste Vy kterých se moje upozornění týká zůstali za sklem, tam bude na Vás i víc vidět a budete to mít do VIPky, kam okamžitě po odpískání posledního míče v každém setu prcháte, blíž. A uvolníte místo těm, kteří fandit opravdu chtějí.

         Takže do dalších zápasů: bubeníci! diváci! hráči!....do toho!!!!

Hawky

 

 

Štítky trubka, Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj zatím úspěšně.  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.