Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihostroj vyválčil třetí bod i v příbramském randálu

Volejbalové play off se začíná pěkně rozjíždět. Jak už jsme vás včera informovali, Jihostroj vyhrál i na horké a hlavně hlučné příbramské palubovce 3:0 a v sobotu mu stačí ovládnout už jenom jeden zápas, aby zase postoupil do finále. Budějcká Drbna se společně s bubeníky vydala v pátek právě do Příbrami, aby vám povyprávěla, jak to tam vypadalo.

ČTĚTE: Chybí jen krůček do finále, Jihostroj vyhrál v Příbrami 3:0!

Malá, moderní a útulná hala, ve které Kocouři bojují o finále, se postupně naplnila. Někteří už museli stát na ochozech. I náš sektor hostí hodně důstojně zaplnili lidé z Budějc. A mohlo se začít hrát.

Pavel Vágner, kterému neřekne nikdo jinak než Pajky, se ujal hned od první výměny povzbuzování. S paličkami a bubnem mu to jde skvěle a zanedlouho už roztleskával celý sektor Budějckých. Trubky Příbramských byly ale mnohdy o dost silnější, takže jsem byla i chvílemi ráda, že slyším souseda na další sedačce. Randál jak v plném úlu, ale atmosféra byla elektrizující.

Ještě větší náboj dostalo fandění, když se třetí set podařilo oběma týmům dostat až přes třicet bodů. Tahanici o každý balon vyhráli kluci z Jihostroje v poměru 35:33 a celý zápas tak zase 3:0. Už v sobotu tak mohou postoupit do finále Uniqa extraligy volejbalu, když opět porazí Kocoury u nich v hale. Bude to ale hodně těžké, Příbram už musí riskovat. Jak to dopadne, to se dozvíte za pár hodin.

„Do zítřejšího utkání musíme jít úplně stejně jako do všech. Budeme tedy hrát hodně trpělivě a chceme zase vyhrát. Vedeme tři nula, ale série se hraje na čtyři zápasy, takže ještě nic hotového není. Byli jsme třikrát pod tlakem a třikrát jsme vyhráli, a jestli teď nechce Příbram vypadnout, musí zvítězit,“ uvědomoval si po utkání budějcký univerzál Jakub Novotný.

„Takže zase musíme předvést maximální bojovnost, maximální trpělivost a houževnatost. Vždycky je to trochu těžší, hrát v jejich hale, protože ona je dost specifická, hlavně na podání a na příjem. Také bylo dnes vidět, že jim šlo podání lépe, než u nás. Ale na druhou stranu, mám to tady rád a hraje se mi tu dobře, protože je tady hodně lidí a pěkný bordel,“ usmíval se Kuba.

Do smíchu už moc nebylo hráči domácích Romanu Pekárkovi. „Zítra do toho půjdeme stejně jako do všech zápasů. Hrajeme na maximální riziko, a i když se nám daří držet si vysoký výkon, stejně to na Budějovice zatím nestačilo. Samozřejmě, že každému se hraje lépe v domácím prostředí, ale mně osobně se v Budějovicích hraje také dobře. Je tam dobrá kulisa, takže po domácím prostředí je budějovická hala má druhá nejoblíbenější,“ podotkl Pekárek a také trochu vysekl poklonu budějckému publiku.

Ohlasy trenérů po utkání

Petr Brom (VO Kocouři Vavex Příbram): „Zase se potvrdilo to, co nás trápí v celé sérii. A to, že Budějovice z pěti rozeher chybu neudělají a my z pěti rozeher uděláme chybu jednu. To jsou všechny rozdíly, ale tady je to vidět. Zápasy jsou o koncovkách a oni jsou proti nám preciznější. Co se týká bodových míčů, taháme za kratší konec, ale chceme to vrátit do Budějovic, takže opět se pokusíme vyhrát.“

Jan Svoboda (VK Jihostroj České Budějovice): „Víme, že Příbram hraje dobře. Ze všech třech utkání neměla zásadní výpadek. Doma možná lépe servíruje, přihrává a útočí. Zatím je ale tlačíme svým výkonem, takže musíme hrát stejně, jako v těch třech zápasech. Pokud se nám to podaří, tak můžeme rozhodnout sérii tady, ale soustředíme se čistě na zítřejší zápas.“

Štítky Jihostroj, Příbram, finále, České Budějovice, Drbna.cz, Jakub Novotný, Roman Pekárek, VK Jihostroj České Budějovice, Česká volejbalová extraliga mužů, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj vyválčil třetí bod i v příbramském randálu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.