Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jihostroj v Paříži jasně prohrál a z Ligy mistrů nepostoupí

Českobudějovičtí volejbalisté prohráli svůj poslední venkovní zápas v Lize mistrů proti pařížskému univerzitnímu týmu 3:0 a uzavřeli si tak dveře k postupu ze třetího místa do Poháru CEV. Ve třetím setu však hosté sahali po zisku sady, domácí si ale vítězství pohlídali.

Již do prvního setu proti Jihostroji nastoupil univerzál Sidibe, který se v Budějovicích nepředstavil - a  jeho přítomnost na hřišti byla znát. V první sadě podlehli hosté domácím dokonce 25:13, což nedávalo moc prostoru k jakékoliv hře.

Volejbal se začal hrát až v setu druhém, kdy Jihočeši drželi krok do stavu 10:10, pak ale bohužel začal soupeř opět trochu odskakovat a hosté udělali několik nevynucených chyb. Koncovka tohoto setu sice nebyla vyrovnaná, ale stav 25:19 nasvědčoval, že Jihostroj se trochu chytil a začal hrát lepší volejbal.

To se také potvrdilo ve třetí sadě. Za stavu 23:19 přišel na podání Filip Habr a dařilo se mu domácí přitlačit. Na servisu zůstal až do stavu 23:23. Nutno dodat, že mu k tomu dopomohly tři nevynucené chyby Francouzů a velice dobrá hra Jihostroje v poli.

Svůj pátý servis v řadě už ale kapitán českobudějovických volejbalistů poslal do sítě. Na druhé straně ho napodobil van der Veen a stav srovnal na 24:24. Zkažený servis Petra Michálka a následná chyba na útoku Tomáše Fily nakonec znamenaly konečné vítězství domácích v poměru 26:24.

Jen malou náplastí pro Jihostroj mohla v tomto utkání být návštěva bývalého českobudějovického hráče Ondřeje Hudečka, který se na svůj bývalý tým přijel podívat. Již několik let totiž působí ve francouzské lize. Zároveň bylo velmi příjemné vidět skupinu fanoušků z jihu Čech, kteří přijeli do Francie své oblíbence podpořit.

Jihočeši odehrají poslední letošní utkání v Lize mistrů příští středu doma proti Budvě (18.00).

Paris Volley - VK Jihostroj České Budějovice 3:0 (13, 19, 24)

Čas: 75 minut. Nejvíce bodující hráči: Ivović 15, Sidibe 14, Mach 7. Rozhodčí: Hodoň (Slovensko), Szabo-Alexi (Rumunsko). Diváci: 1500.

FOTOREPORT: Paris Volley vs. Jihostroj

Čtvrtek, 12. prosince 2013, 17:15

Paris Volley - VK Jihostroj České Budějovice 3:0
Paris Volley - VK Jihostroj České Budějovice 3:0

Autoři

Štítky volejbal, Paris Volley, VK Jihostroj České Budějovice, Liga mistrů, Liga mistrů UEFA, Paříž, Filip Habr, Petr Michálek, Ondřej Hudeček, Tomáš Fila, Francie, Česko, Rumunsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj v Paříži jasně prohrál a z Ligy mistrů nepostoupí  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.