Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihostroj rozstřílel Liberec servisem a sérii vede o bod

Velmi pohledné utkání se šťastným koncem pro Jihostroj viděla v úterý večer vyprodaná Sportovní hala v Českých Budějovicích. Jihočeši, kromě druhé sady, nedali Dukle Liberec díky skvělému servisu šanci a vedou ve finálové sérii play-off Uniqa extraligy 2:1 na zápasy.

K prasknutí zaplněná hala zhlédla v Budějovicích vyrovnaný úvod utkání. V první sadě si jako první vypracovali náskok domácí. Vedení 20:16 však Jihočeši dlouho neudrželi, protože udělali jednu nevynucenou chybu a nedůrazně zaútočili středem. Jihostroj však držel svůj těsný dvoubodový náskok až do úplné koncovky. Díky Michálkově velice úspěšné hře v útoku se Jihostroji podařilo první set vyhrát 25:23.

Jako první se i ve druhé sadě ujali vedení domácí - 14:12. Liberec ale díky dobré obraně a pestré hře na útoku záhy stav srovnal a začínalo se v setu od začátku. Dukla na zvrat dlouho nečekala. Do koncovky si díky dobrému servisu smečaře Burrowa nesli Liberečtí luxusní náskok čtyř bodů. Hosté vyhráli druhou sadu v poměru 25:20.

Jako polití živou vodou začali hráči Jihostroje třetí set. Liberečtí tak vystřídali Hadravu a na hřiště přišel Vencovský, za nahrávače Janoucha zkušený Řezníček. Jelikož Jihočeši dále mlátili do servisu hlava nehlava, ukázal se na světelné tabuli stav 14:5. Když bylo skóre 18:11, na podání přidal ještě tři dělové rány Filip Habr.

Domácím hráčům v koncovce sady vydržela koncentrace, a tak se neopakoval scénář z druhého utkání v Liberci, kdy Jihostroj dobře rozehranou čtvrtou sadu prohrál. Českobudějovičtí ovládli set suverénním způsobem 25:17.

K trháku v sadě čtvrté zavelel kapitán Habr, a to dvěma přímými body z podání. Dukla si vzala oddechový čas za stavu 14:9 pro domácí. Jihostroji se i díky podpoře fantastických diváků dařilo skoro všechno, Liberec naopak kazil jeden servis za druhým.

V takřka euforickém závěru se kapitán Habr blýsknul dvěma přímými body z podání. Nejlepší útočník extraligy Jan Hadrava v koncovce setu doslova selhal, a tak jeho protějšek Michal Kriško, který mimochodem odehrál jedno ze svých nejlepších utkání, pohodlně zakončil sadu v poměru 25:18.

„Bylo to podobné jako v Liberci - tlačili jsme na servisu a snažili se jít do rizika. To nám kromě druhé sady bezvadně vycházelo. Ve druhém setu jsme na útoku nebyli až tak úspěšní a smečař Burrow nás zatlačil podáním. Naštěstí jsme se, i díky skvěle fandícím fanouškům, z prohry rychle oklepali a utkání dovedli do vítězného konce. Diváci nás dnes táhli neuvěřitelným způsobem a za sebe mohu říci, že v takovéto atmosféře se hraje úžasně,“ řekl s úsměvem univerzál Jihostroje Michal Kriško.

„Budějovice se do nás opřely servisem a vycházelo jim to. Nám naopak podání vůbec nešlo. Navíc kvůli zhoršené přihrávce jsme byli i dost neúčinní na útoku. Domácí nás nakonec úplně přehráli. Teď nám nezbývá nic jiného, než na utkání zkusit úplně zapomenout a začít s čistou hlavou,“ uvedl po zápase nejproduktivnějších hráč Liberce Jan Hadrava.

Marketingové vedení klubu slibuje fanouškům, kteří ve středu dorazí na další finálové utkání, že ke vstupence dostanou ještě kartičky hráčů, a to až do úplného rozdání zásob. Pokud tedy chcete mít doma jednoho z vašich hrdinů, přijďte s malým předstihem na zápas, který se hraje znovu od 18 hodin.

VK Jihostroj České Budějovice - VK Dukla Liberec 3:1 (23, -20, 17, 18)

Čas: 103 minuty. Nejvíce bodující hráči: Michálek 17 - Hadrava 20. Rozhodčí: Hudík, Labašta. Diváci: 2200.

VK Jihostroj České Budějovice: Mach, Sobotka, Kuliha, Michálek, Kriško, Habr, libero Hupka. Trenér Jan Svoboda.

VK Dukla Liberec: Hadrava, Janouch, Beer, Staněk, Správka, Burrow, libero Kopáček. Střídali Hýský, Vencovský, Řezníček a Zajíček. Trenér Michal Nekola.

Autoři

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, VK Dukla Liberec, Uniqa extraliga, play-off, finále, Liberec, Jihostroj, České Budějovice, Česká volejbalová extraliga mužů, Dukla Liberec, Filip Habr, Michal Kriško, Hadrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj rozstřílel Liberec servisem a sérii vede o bod  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.