Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihočeští volejbalisté vezou domů velmi cenné vítězství

Po páteční prohře 0:3 se Jihostroj rychle oklepal a vrátil liberecké Dukle porážku na její vlastní palubovce. Jihočeši sice ve čtvrté sadě odmítli dva mečboly v řadě, ale nakonec Duklu udolali 3:2 a vezou z Podještědí bod. Stav finálové série je 1:1.

Zatímco první sada byla celá v režii Jihostroje a první set tak vyhrál 25:23, ve druhé sadě tahali za delší konec celou dobu hráči Dukly. Jihočechům se však podařilo koncovku nevídaně zdramatizovat, když odvrátili dva mečboly v řadě a utekli Liberci ze stavu 24:22. Jihostroj dokonce sám měl v tomto setu dva setboly, ale Dukla koncovku zvládla, druhou sadu vyhrála v poměru 30:28 a srovnala na 1:1.

Třetí sadu dlouho ovládali domácí, ale vyhrál ji Jihostroj 25:23. Čtvrtá sada pak nabídla obrovské drama až v úplném závěru. Celý set to vypadalo, že Jihočeši si jdou tvrdě za svým cílem a vedli dokonce až 11:19. Za tohoto stavu však přišlo několik lehkovážných autů z rukou jihočeských smečařů a Severočeši nenápadně svou ztrátu umazali.

Českobudějovičtí však i tak disponovali slušným náskokem pěti bodů. Slabou chvíli si vybral univerzál Kriško a Liberec stáhl na 21:23. Na hřiště se pak vrátil Hadrava, který si chvíli odpočinul na lavičce - a oddech se mu vyplatil. Když Jihostroj vedl slibným poměrem 24:22, Liberci se podařilo ubránit neskutečné míče a odpočinutý Hadrava dokonal obrat v setu 26:24.

Zkrácenou sadu začali lépe hosté, a když byl stav již 9:5 pro Jihočechy, s Libercem to vůbec nevypadalo dobře. V průběhu setu se totiž Dukla nepřiblížila na více než dva body, a tak když Burrow podal za stavu 9:14 do autu, mohli Jihočeši začít slavit.

Jihostroj teď míří zpátky na jih Čech a svá dvě domácí finálová utkání sehraje v úterý 22. a ve středu 23. dubna od 18 hodin

„Dnes jsme hráli odvážněji ve všech činnostech a vycházelo nám to. Já se svým výkonem nejsem příliš spokojen, protože moje dvě zaváhání ve čtvrtém setu nás málem stála vítězství, ale všichni jsme moc rádi, že tie break se nám povedl a vezeme tak zpět velmi cennou výhru a vyrovnaný stav 1:1,“ uvedl po utkání univerzál Jihostroje Michal Kriško.

„My jsme dnes mnohem hůře podávali než včera, a tak měl Jihostroj lehčí situaci na útoku. Blok byl na naší straně roztrhaný. Navíc jsme v utkání udělali mnohem více hloupých chyb, a to se ve finále extraligy prostě trestá. Sami jsme to viděli ve čtvrté sadě, kde se nám podařilo oddálit konec utkání,“ řekl k zápasu Jan Hadrava, univerzál Dukly Liberec.

VK Dukla Liberec - VK Jihostroj Č. Budějovice 2:3 (-23, 30, -23, 23, -9)

Čas: 136 minut. Nejvíce bodující hráči: Hadrava 35 - Kuliha 20. Rozhodčí: Renčín, Činátl.

VK Jihostroj České Budějovice: Mach, Sobotka, Kuliha, Michálek, Kriško, Habr, libero Hupka. Trenér Jan Svoboda.

VK Dukla Liberec: Hadrava, Janouch, Beer, Leikep, Správka, Burrow, libero Kopáček. Střídali Hýský, Vencovcký, Řezníček a Staněk. Trenér Michal Nekola.

Autoři

Štítky volejbal, VK Dukla Liberec, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, play-off, finále, Jihostroj, Jan Hadrava, Liberec, Podještědí, Michal Kriško, Dukla Liberec, Jan Svoboda, Michal Nekola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští volejbalisté vezou domů velmi cenné vítězství  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.