Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Extraligu neuhráli, tak volejbalisté EGE propili půl kasy

České Budějovice – Opět po roce vyhráli českobudějovičtí volejbalisté titul. Zdá se to jako předbíhání, když Jihostroj teprve čekají odvety v Ostravě, ale řeč je o týmu EGE. Ten byl totiž v letošním ročníku druhé nejvyšší soutěže suverénní a prvním místem si zajistil účast v baráži o extraligu s Brnem. V té nakonec neuspěli, i tak ale mohou Jihočeši říct, že sezona byla úspěšná.

„Letošní sezona  byla vydařená a velmi úspěšná. I přes malinkou krizi po Vánocích se podařilo vyhrát základní část první ligy. Pak přišlo velmi úspěšné play off, ve kterém jsme neztratili ani zápas,“ ohlíží se za triumfem v první lize manažer Bohuslav Cháb.  „Hráči i trenér si zaslouží velké uznání,“ dodává.

V základní části Jihočeši kralovali, do Vánoc prohráli jen jeden zápas. Po přestávce se jim ale nedařilo a  prohráli poslední čtyři utkání. To už měli ale nejvýhodnější pozici pro play off v kapse. Poté přišlo devět zápasů ve vyřazovacích bojích, ve kterých EGE nezaváhalo.

Nejprve ve čtvrtfinále přehrálo Českou Lípu, v semifinále MFF Praha, ve finále zdolalo Staré Město, rezervu extraligového Zlína. Moravané, kteří ve svém kádru mají několik ještě donedávna extraligových borců,  postoupili do poslední série přes velmi silné Dobřichovice. Ty skončily v základní části druhé, Staré Město třetí. „Lépe jsme si ani sezonu představit nemohli,“ podotýká kapitán EGE Jan Pitner.

V baráži se tým hrajícího trenéra René Dvořáka utkal s Brnem, posledním celkem nejvyšší domácí soutěže. Jenže prohrál 1:3 na zápasy, uspěl jen v tie breaku ve třetím utkání doma v hale Na Sádkách. „Zdálo by se jako kaňka, že se nepostoupilo do extraligy, ale baráž byla velmi obtížná. Zejména proto, že Brno mělo dostatek času na potrénování a regeneraci, navíc se hrálo s extraligovými míči. S těmi jsme my trénovali jen čtrnáct dní po skončení ligy. A to je málo,“ vysvětluje manažer  Cháb. To bylo podle bývalého ligového nahrávače znát především na příjmu a podání, které mělo EGE  neúčinné.

A co stálo za letošní úspěšnou sezonou? „Myslím, že náš mančaft dozrál. Loni jsme také byli nejlepší, ale nezvládli jsme semifinále s pozdějším vítězem,“ říká Pitner, bývalý hráč Jihostroje, Liberce, Ústí nad Labem, Opavy či Kladna. „Nechci baráž považovat za neúspěch, nesmíme zapomenout, že Brňané mají více natrénovano. Měli by být výkonnostně trochu výš. Dosáhli jsme maxima, kvůli baráži si nebudeme kazit dobrý dojem ze sezony. Ale osobně nejsem spokojen s výkonem v zápasech s Brnem, mohli jsme hrát lépe,“ dodává.

Vítězství v první lize tým EGE oslavil jak se patří. Jak, to ale univerzál Pitner prozradit nechtěl. „To se nesmí pouštět na veřejnost,“ směje se.  „Rozdali jsme si medaile, poplácali  jsme se po zádech a propili jsme polovinu kasy. Takže ještě budeme pokračovat,“ dodal poté.

Nadcházející sezona se zřejmě obejde beze změn v kádru. „O tom je ještě brzo mluvit. Jsme vázáni na VK Jihostroj a teprve se uvidí, jaké hráče nám nechají. Ale tým by měl zůstat stejný, žádné změny se čekat nedají,“ informuje manažer Bohuslav Cháb.  

Autor: CardaR

Štítky baráž, Brno, České Budějovice, Jihostroj, volejbalista, Ostrava, Vánoce, Staré Město pražské, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frank Flint

To už by mě asi trefilo :(

Čtvrtek, 28. dubna 2011, 16:29Odpovědět

Libor Matoušek

Taky bych se napil :-D :-D, je třeba defragmentaci HDD

Čtvrtek, 28. dubna 2011, 16:26Odpovědět

Frank Flint

Pij bír - posílíš mír!

Čtvrtek, 28. dubna 2011, 16:10Odpovědět

Hawky

Pivko si zaslouží. :-)

Čtvrtek, 28. dubna 2011, 15:50Odpovědět

Bezedný Frank

Libero hraje "|BOSS"

Čtvrtek, 28. dubna 2011, 15:17Odpovědět

Extraligu neuhráli, tak volejbalisté EGE propili půl kasy  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.