Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dramatické utkání nedotáhli do vítězného konce

Velice kvalitní zápas, ve kterém nechyběla ani dramatická koncovka, sehrál Jihostroj České Budějovice v domácím utkání volejbalové Ligy mistrů proti Paris Volley. Francouzský tým nakonec domácí udolal v poměru 1:3. Čtvrtý set se zastavil až za stavu 29:31 pro hostující celek.

Hráči z francouzské metropole Paříže vstoupili do utkání velmi přesvědčivě a hned v úvodu se ujali vedení 4:0. Rychlá hra nahrávače Hernana přinesla ještě větší vedení na rozdíl až šesti bodů. Když v koncovce setu domácí kazili podání a jednou na servisu dokonce přešlápli, Paříž si připsala první set v poměru 18:25.

Do úvodu druhé sady vstoupili domácí výrazně aktivněji a tvrdý servis, kterým disponovali, přinesl ovoce v podobě malého vedení. Ve střední části sady se Budějovickým dařilo držet krok, a když přišel na servis Michal Kriško, domácí odskočili díky jeho bombám na dvoubodové vedení 16:14.

Po esu hostí, několika nepřesnostech domácích a přešlapu třímetrové čáry se Paříž opět vrátila do vedení. Oživení hry přinesla spolupráce střídajícího Zapletala s jihočeskými útočníky. Na rozjeté hosty to však již nestačilo a připsali si druhý set - 23:25.

Třetí set byl dlouho vyrovnaný a vedení o dva body si velmi rychlou a pestrou hrou připsali hosté za stavu 16:18. V závěru však Tomáš Fila útokem a dvěma esy zavelel k obratu a do úplné koncovky šel Jihostroj s tříbodovým vedením. Pestrá hra Petra Zapletala pak pomohla k dokonání obratu a zisku setu 25:21.

Velice přesvědčivě začal čtvrtou sadu smečař Michálek, který k dobrým útokům přidal i blok. Do prvního technického oddechového času šly poprvé České Budějovice s malým náskokem 8:6. V setu se objevila i žlutá karta, kterou dostal smečař Ivovič za protesty.

Velice nadějné vedení o tři body domácí promarnili vinou nepřesností na nahrávce a nedorozuměním v poli. Druhý technický timeout přišel za stavu 16:16. Několik dobrých bloků a vybojovaných míčů vrátilo Jihostroj do vedení, které však před koncovkou opět ztratil a skóre bylo 23:23.

Ve velice dramatické a vyrovnané koncovce bylo domácím odpískáno špatné postavení. Tento bod jim pak chyběl k vítězství a po chybě na útoku si hosté ze země galského kohouta připsali výhru 1:3.

„Díky lepšímu servisu jsme soupeře zatlačili ve dvou posledních setech, nevynucené a občas i hloupé chyby nás ale srazily do kolen. Proti soupeři jako je Paříž se bohužel hrubky dělat nesmí. Ztracených bodů je opravdu škoda, protože proti favoritům ze Rzeszowa asi takovouto šanci na zisk bodů nedostaneme,“ posteskl si domácí smečař Tomáš Fila.

„Pro mě to dnes nebyl vůbec lehký zápas, protože máme zraněného univerzála, místo kterého jsem já jako smečař zaskakoval. Jelikož jsem menšího vzrůstu, tak to bylo složité. Naštěstí jsme ale utkání zvládli a tři body jsou pro nás rozhodující. Soupeř nás ve třetím a čtvrtém setu začal tlačit servisem. O našem vítězství nakonec rozhodl větší počet nevynucených chyb, které domácí v koncovkách udělali,“ ohodnotil utkání zaskakující univerzál pařížského týmu, Nizozemec Jeroen Trommel.

VK Jihostroj České Budějovice - Paris Volley 1:3 (-18, -23, 21, - 29)

Čas: 111 minut. Nejvíce bodující hráči: Kriško 18 - Ivovič 29. Rozhodčí: Adler (Maďarsko), Satanassi (Itálie). Diváci: 1800.

Jihostroj: Kriško, Habr, Fila, Sukuba, Mach, Kuliha - libero Hupka. Střídali Michálek, Sobotka a Zapletal. Trenér Jan Svoboda.

Paříž: Ivovič, Hernan, Bersani, Kreek, Van Der Veen, Trommel - libero Steurwald. Střídali Vautier a Brizard. Trenér Dorian Rougeyron.

FOTOREPORT: Jihostroj vs. Paris Volley

Čtvrtek, 31. října 2013, 14:50

VK Jihostroj České Budějovice - Paris Volley 1:3
VK Jihostroj České Budějovice - Paris Volley 1:3

Autoři

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, Paris Volley, Liga mistrů, Paříž, České Budějovice, Michal Kriško, Liga mistrů UEFA, Petr Zapletal, Tomáš Fila, Jihostroj, Jan Svoboda, Itálie, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dramatické utkání nedotáhli do vítězného konce  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.