Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Cuneo už míří do Budějc, porazí ho Jihostroj i podruhé?

Na začátku roku posbírali volejbalisté Jihostroje několik ocenění. V anketě o nejlepší jihočeské sportovce byli zvoleni kolektivem roku 2011, k tomu skončil univerzál Radek Motys mezi jednotlivci na druhém místě za brankářem Mountfieldu Jakubem Kovářem a navíc vyhrál i diváckou anketu. Povede se našim klukům stejně i na bitevním poli?

Už ve středu v 18 hodin přivítají ve velmi atraktivním utkání evropský supertým z Itálie. K odvetě utkání základní skupiny Ligy mistrů přijede Bra Banca Lannutti Cuneo, vicemistr Série A  momentální třetí celek nejkvalitnější evropské soutěže.

Kádr nabitý olympioniky, evropskými i světovými mistry, vítězi Ligy mistrů nebo Světové ligy a mnohonásobnými mistry všech možných soutěží bere předposlední utkání základní skupiny D velmi vážně. A raději se rozhodl dorazit pod Černou věž už dnes odpoledne.

A hned si objednal posilovnu v prostorách jihočeského 1. CZP.  „Italští volejbalisté u nás budou posilovat od půl páté, žádáme o pochopení ty, kteří k nám pravidelně chodí, v tuto dobu bude tělocvična vyhrazena právě pro Cuneo,“ vzkazuje pravidelným návštěvníkům  vedoucí 1. Centra zdravotně postižených Jiří Smékal.

Další tréninky před zápasem absolvují Italové ve Sportovní hale ve Stromovce zítra od 18 hodin, ve středu pak od 11 hodin.

Je na co se těšit. Budějcká mašina vyhrála v říjnu na půdě Italů 3:0 (první vítězství Jihostroje v LM v historii klubu) a ti se nyní budou chtít mstít. Tehdejší vítězství týmu reprezentačního trenéra Jana Svobody se přirovnávalo k triumfu fotbalové Plzně na půdě Barcelony.

Hvězdy jako Mastrangelo, Grbič, Wijsmans nebo Vissotto se nestačily divit, jak je mele rozjetá jihočeská mašina. „Tehdy nás trochu podcenili, to se teď nebude opakovat. Nastoupí na nás jistě mnohem lépe připravení a koncentrovaní,“ míní budějcký kapitán Michal Sukuba.

Od slavného vítězství na Apeninském poloostrově ale český mistr v prestižní klubové soutěži neuspěl. Doma sice vládne extralize s jedinou porážkou na kontě, v Lize mistrů je tomu přesně naopak. Jihostroj je poslední se ztrátou jednoho bodu na třetí Friedrichshafen (prohra 1:3 a 2:3), dva body na druhé Francouze z Poitiers a pět bodů na vedoucí Cuneo.

„Rozhodně se chceme ještě poprat o postup, takže prohrát nejdeme. Dáme do zápasu všechno a třeba se nám povede stejný kousek jako v Itálii,“ přál by si kapitán budějckých volejbalistů Michal Sukuba.

Vstupné na zápas je stejné jako po celou sezonu, tedy 100 Kč.

Autoři

Štítky Cuneo, Jihostroj, České Budějovice, volejbalista, Mountfield, Jakub Kovář, Liga mistrů UEFA, soutěž, Itálie, FC Barcelona

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cuneo už míří do Budějc, porazí ho Jihostroj i podruhé?  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.