Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Česká reprezentace uspěla s Kanadou i potřetí

České Budějovice - Třetí přípravné utkání české volejbalové reprezentace s Kanadou bylo také vítězné. Druhý duel u nás v Budějcích vyhrál tým kouče Jihostroje Jana Svobody 3:1. Teď si dvoumetroví habáni sbalili svých pět švestek a zamířili odpočívat nejspíš do svých domovů.

V prvním zápase v úterý vyhráli Češi 3:0, ve středu v Jindřichově Hradci 3:1, stejný výsledek se zrodil i ve čtvrtek ve Sportovní hale ve Stromovce.

Naši kluci se do jaovorových listů pustili se vší vervou a rychle vedli. Jenže zas tak javoroví Kanaďani nebyli a povedlo se jim v průběhu setu vyrovnat. Koncovka nám ale vyšla parádně a tým v čele s kapitánem Ondrou Hudečkem získal první sadu pro sebe.

Ve  té druhé vyrobil ale velké množství chyb a ani míchání se sestavou trenéru Svobodovi nepomohlo. Kanada nám odskočila a na odpověď už jsme se nezmohli.

Další dva sety už ale patřily zase našemu nároďáku, který vyhrál oba rozdílem pěti bodů. "Zápas se musel divákům líbit, oba celky předváděly výborné zákroky v poli a dobře útočily," pochvaloval i Radek Mach, blokař národního týmu a českobudějovického Jihostroje. 

Dnes měli vyrazit  naši reprezentanti do posilovny, ale nakonec hlavní kouč Jan Svoboda rozpustil týdenní přípravu na jihu Čech včera po zápase a nařídil svým svěřencům individuální posilovnu. 

A v sobotu by měli vítězové trojutkání vyrazit na sever, startuje totiž slavný turnaj v Dřevěnici. Zúčastní se jej v kombinovaném složení, o prvenství budou soupeřit s extraligovými a prvoligovými celky. A mezi nimi bude i náš Jihostroj. Bude to jeho jediný antukový turnaj, který budějovičtí volejbalisté absolvují.

3. zápas: 

Česká republika – Kanada  3:1 (26, –19, 20, 20)   

300 diváků, čas: 102 minut, rozhodčí: Krtička, Činátl. 

Sestavy:

Česká republika: Ticháček, D. Konečný, Veselý, P. Konečný,Pláteník, Hudeček, libero Kryštof –  Štokr, Holubec, Hrazdíra. Zapletal.

Kanada:  Schneider,   Vinters, Schmitt, Cundy, Kaminski,  Brinkman, libero Lewis – Soonias, Wilcox,  Van Lankvelt, Casias, Duff.

Autoři

Štítky Kanada, České Budějovice, Jihostroj, Jan Svoboda, Česko, Jindřichův Hradec, Stromovka, Radek Mach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká reprezentace uspěla s Kanadou i potřetí  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.