Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Budějčtí volejbalisté jsou krůček od mistrovského titulu!

Další dramatické utkání hodné finále Uniqa extraligy ve volejbale mužů předvedli hráči českobudějovického Jihostroje a liberecké Dukly zaplněným tribunám Sportovní haly.

Od samého úvodu středečního duelu se Jihostroj trápil na servisu. Jako první se k vedení v setu dostal Liberec při podání Burrowa. Domácí hráče několikrát zastavil blok a hosté vedli o tři body. Michal Kriško však Duklu ve vedení dlouho nenechal a svými servisy a následně uhranými míči srovnal na 18:18. V koncovce Jihostroj České Budějovice body ještě přidal, ale odmítl první setbol za stavu 24:23. Burrow těžkým servisem ztížil domácím útok a Kriško se neprosadil na trojblok. Liberec však chyboval na přihrávce a Mach společně s Kulihou zamáčkli na síti poslední míč setu.

Další sadu začal lépe Liberec, a jelikož Jihočeši měli problém se přes bloky prosadit, Dukla si držela odstup i v průběhu sady. Na hřiště přišel nahrávač Zapletal, ale Jihostroj náskok hostujícího celku nestáhl. Po několika nepřesnostech v poli se na hřiště dostal i smečař Fila. Severočeši domácí volejbalisty jasně přehráli 25:18, a to zejména zásluhou lepšího servisu a útoků Jana Hadravy.

Jako podle kopíráku, ale šťastněji pro Jihostroj, začala třetí sada. Budějovičtí vedli 14:11 a do technického timeoutu šli s vedením 16:12. Blokaři Radku Machovi se pak podařilo chytit nevídanou dělovku v poli a smečař Kuliha ji složil na palubovku Liberce. Na světě bylo pětibodové vedení. Jihočeši v koncovce ještě část svého náskoku ztratili, ale Mach svým těžkým plachtícím servisem nabídl domácímu trojbloku šanci na ukončení setu. A ten tuto možnost neodmítl - 2:1.

Stav 13:10 pro Jihočechy znamenal první vedení ve čtvrté sadě. Při skóre 15:15 však bylo srovnáno a začínalo se od začátku. Chleba se začal v této sadě lámat až za stavu 21:20, kdy přišel na servis Sobotka a domácí blokaři zastavili smečaře Burrowa nevykrytelným blokem. Jihostroj si tak vytvořil slibný náskok dvou bodů. Michal Kriško ještě přidal bod razantní smečí a Jihostroj měl dva mečboly. Ten první mířil do autu na servisu, druhý daroval Burrow Jihočechům zkaženým servisem.

České Budějovice tak ovládly čtvrtý finálový duel v poměru 3:1, když vyhrály oba domácí zápasy, a už tuto sobotu můžou slavit mistrovství titul. K tomu ale musí ještě jednou porazit Liberec, který tentokrát bude hrát na své vlastní palubovce. Pod Ještěd se opět chystá početná výprava fanoušků z jihu Čech, kteří při obou domácích duelech vytvořili svým oblíbencům skvělou atmosféru!

{{banner298}}

„Myslím, že Liberec hrál dobře, my jsme to ale naštěstí ustáli. Také bych řekl, že jsme občas měli i štěstí. Druhou sadu jsme neunesli na příjmu, ale je dobře, že nás to nesložilo a hráli jsme dál o každý bod. V dalších setech se nám naštěstí začal dařit jak servis, tak i příjem a Liberec jsme přinutili k chybám. V příštím utkání jsou šance obou týmů stále stejné. Je to finále... a to nikdo nevypustí. Naší malou výhodou může být to, že jdeme do zápasu s čistou hlavou, ne pod tlakem, že musíme vyhrát,“ řekl smečař Jihostroje Jan Kuliha.

„Dnes to bylo pravé finále, o vítězství nakonec rozhodlo pár míčů. Jihostroj byl dnes možná o něco šťastnější než my. A nám nezbývá nic než bojovat i příště o každý míč. Naše šance stále ještě žije a doma se musíme poprat o prodloužení série,“ dodal zklamaně Ryan Burrow, smečař Dukly Liberec.

VK Jihostroj České Budějovice - VK Dukla Liberec 3:1 (24, -18, 22, 22)

Čas: 113 minut. Nejvíce bodující hráči: Kriško 19 - Hadrava 29. Rozhodčí: Činátl, Renčín. Diváci: 2100.

VK Jihostroj České Budějovice: Mach, Sobotka, Kuliha, Michálek, Kriško, Habr, libero Hupka. Střídali Zapletal a Fila. Trenér Jan Svoboda.

VK Dukla Liberec: Hadrava, Janouch, Beer, Staněk, Hýský, Burrow, libero Kopáček. Střídali Správka a Vencovský. Trenér Michal Nekola.

Autoři

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, VK Dukla Liberec, Uniqa extraliga, play-off, finále, Jihostroj, Liberec, Michal Kriško, Česká volejbalová extraliga mužů, Radek Mach, České Budějovice, volejbalista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

http://www.budejckadrbna.cz/video.../1189/vyklepeeme-koberec

Středa, 23. dubna 2014, 22:19Odpovědět

Budějčtí volejbalisté jsou krůček od mistrovského titulu!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.