Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Budějčtí volejbalisté dnes hostí hvězdný tým Paříže

Na jih Čech dorazily hvězdy z momentálně vedoucího celku francouzské volejbalové ligy. Hráči týmu Paris Volley se utkají s Jihostrojem v prvním utkání Ligy mistrů této sezony hraném na českobudějovické palubovce dnes od 20 hodin.

Ten, kdo večer dorazí do Sportovní haly v Českých Budějovicích, si určitě přijde na své. Do Budějc totiž přijel jeden z hvězdných týmů, který se letos dostal společně s Jihostrojem do stejné skupiny Ligy mistrů. Tým Paris Volley je v prestižní klubové soutěži opravdovým veteránem. V této sezoně navíc potvrzuje svou kvalitu a francouzskou ligu průběžně vede.

„Zajímavostí na tomto francouzském mužstvu je skutečnost, že v jeho základní sestavě nehraje ani jeden Francouz. Nahrávač je ze Španělska, blokař a univerzál jsou Nizozemci, další blokař je Estonec a na smeči úřadují Brazilec a zatím největší hvězda ze Srbska Ivovič, kterého známe z loňské soutěže. Dokonce ani na liberu není domácí hráč - tento post hraje Němec,“ poznamenal trenér Jihostroje Jan Svoboda.

Největší hvězdou Paříže je zatím mladý smečař Marko Ivovič, jenž se pohybuje mezi elitními útočníky tamní soutěže. I tento talent však nedokázal zabránit porážce od polského Rzeszowa, který Francouze udolal jednoznačně 3:0. Ve třetím setu dokonce Pařížané uhráli pouhých jedenáct bodů.

„Poslední zápasy našeho soupeře jsme samozřejmě viděli a máme z něj respekt, i když porážka od Rzeszowa vypadala dost tvrdě. Je však třeba říci, že Poláci jsou se svým volejbalem momentálně úplně jinde a tým Paříže má nesporně vysokou kvalitu. Na druhou stranu se chceme o každý bod tvrdě poprat. Připraveni jsme velmi dobře, a tak doufáme, že ten, kdo dnes přijde do haly nás podpořit, uvidí velmi kvalitní volejbal s dobrým koncem pro nás,“ věří domácí kouč.

Na utkání, které kvůli televiznímu přenosu začíná netradičně ve 20 hodin, zve Jihostroj všechny své fanoušky!

Autoři

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, Paris Volley, Liga mistrů, Paříž, Liga mistrů UEFA, Česko, soutěž, Španělsko, Srbsko, Jan Svoboda, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí volejbalisté dnes hostí hvězdný tým Paříže  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.