Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Budějce čeká volejbalový svátek. Přijede polský mistr

Hráči českobudějovického Jihostroje mají za sebou úspěšné utkání v domácí extralize proti rivalovi z Příbrami. Kocourům minulou sobotu řádně vyprášili kožich a zvítězili 3:1 na sety. Jihočeši nyní ale musí přeřadit na vyšší rychlostní stupeň.

V termínovém kalendáři se totiž objevují zápasy prestižní Ligy mistrů. Ten nejbližší je na programu již tuto středu.

Do Českých Budějovic dorazí polský mistr Asseco Resovia Rzeszów, který má ve svém středu řadu volejbalových hvězd. Mužstvo z jihovýchodu Polska vede skupinu C a jistě bude chtít svou pozici upevnit i v zápase proti Jihostroji.

Českobudějovičtí fanoušci volejbalu (a nejen oni) se mohou těšit na souboj našich volejbalistů proti jednomu z nejlepších mužstev Evropy. Zájem o zápas není pouze z řad českých příznivců volejbalu, ale také polských. Na venkovní utkání k mistrovi Francie z Paříže dorazilo na 200 fanoušků Rzeszówa.

Kolik jich přijede pod Černou věž, zatím není známo. Avšak leccos naznačuje už jen zájem ze strany polských médií. K dnešnímu dni se akreditovalo více jak deset novinářů z Polska včetně tamního rozhlasu, který bude utkání živě přenášet.

Polští fanoušci dokáží vytvořit výbornou kulisu. Své oblíbence neustále povzbuzují a ženou je za každým bodem. Pozadu nebude chtít zůstat Fanklub Jihostroje, který na domácí zápas chystá choreografii.

„Chtěli bychom všechny fanoušky poprosit, aby přišli v bílém oblečení. Naši ‚kotelnickou‘ tribunu chceme zbarvit do bílé barvy. Kdo by to z nějakého důvodu nezvládl, může si ve fanshopu zakoupit bílé fanouškovské tričko,“ uvedl pro klubový web předseda Fanklubu VK Jihostroj České Budějovice Jan Čipera.

Na prestižní mač se samozřejmě netěší pouze fanoušci, ale i samotní hráči. Ti se na utkání bedlivě připravují a proti polskému favoritovi se budou prát o každý bod. „Utkání s Rzeszówem se nehraje každý den. Je to takový dílčí vrchol sezony. Doufám, že na střetnutí dorazí co nejvíce diváků a podpoří nás v souboji s hvězdami polského mistra,“ řekl manažer klubu Stanislav Pochop.

To, že se polský mančaft hemží hvězdami, potvrzuje i kouč Jihostroje Jan Svoboda. „Otázka je spíše, kdo není v polském týmu hvězda. Tým je nabitý reprezentanty různých zemí a těžko hledat slabinu.“

Utkání startuje v českobudějovické Sportovní hale ve středu ve 20 hodin. Tak přijďte v bílém podpořit JI HO STROJ!

Tři největší hvězdy soupeře

Jochen Schöps

Národnost: německá
Pozice: univerzál
Číslo: 10
Výška: 200 cm
Váha: 103 kg
Blokařský dosah: 335 cm
Smečařský dosah: 360 cm

Německý reprezentant a největší úderná síla Rzeszówa. V roce 2007 doslova ‚vymlátil‘ Friedrichshafenu vítězství v Lize mistrů a získal nejprestižnější klubovou trofej po boku Roberta Hupky a Lukáše Ticháčka. V tom samém roce získal cenu pro nejužitečnějšího hráče Ligy mistrů. „Jochen je všestranný hráč. Vždy makal na sto procent a kromě nahrávky by mohl nastoupit na jakémkoliv postu. Taktéž je velmi přátelský a výborný po lidské stránce,“ charakterizuje svého bývalého spoluhráče Robert Hupka.

 

Peter Veres

Národnost: maďarská
Pozice: přijímající smečař
Číslo: 13
Výška: 200 cm
Váha: 85 kg
Blokařský dosah: 335 cm
Smečařský dosah: 350 cm

Maďarský reprezentant a volejbalový internacionál. Působil v několika italských klubech a před příchodem do Polska válčil za barvy Dynama Moskva. S Dynamem se v sezoně 2010/2011 dostal do Final Four Ligy mistrů, kde hráči ruského celku nakonec získali bronzové medaile. Peter v témže roce získal cenu pro nejlépe přijímajícího hráče Ligy mistrů.

 

 

Lukáš Ticháček

Národnost: česká
Pozice: nahrávač
Číslo: 5
Výška: 193 cm
Blokařský dosah: 324 cm
Smečařský dosah: 328 cm

Český reprezentační nahrávač. V roce 2001 a 2003 získal český titul s Duklou Liberec. V roce 2006 přestoupil do VfB Friedrichshafen, se kterým získal pět mistrovských titulů a dva Německé poháry. V roce 2007, stejně jako Robert Hupka, získal s Friedrichshafenem pohár pro vítěze Ligy mistrů. V roce 2011 přestoupil do Rzeszówa. S Assecem vyhrál polskou Plus ligu v letech 2012 a 2013. V roce 2013 se taktéž radoval z vítězství v polském Superpoháru. Celkově je tedy Lukáš držitelem devíti ligových titulů ve třech evropských zemích.

Foto: www.assecoresovia.pl

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, Asseco Resovia Rzeszów, Ligy mistrů, Liga mistrů UEFA, Jihostroj, Příbram, Řešov, Polsko, Lukáš Ticháček, Robert Hupka, OHK Dynamo Moskva, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce čeká volejbalový svátek. Přijede polský mistr  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.