Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Benátky nevzdorovaly a odevzdaly Jihostroji tři body

Čekání na další souboj Uniqa extraligy bylo pro volejbalisty Jihostroje velmi dlouhé. Ale vyplatilo se. Na taraflexu čtvrtých Benátek nad Jizerou potvrdili, že během vánoční pauzy věnovali tréninku spoustu času a zvítězili s přehledem 3:0 na sety.

Začátek zápasu se nesl ve vyrovnaném duchu, Benátečtí byli dokonce před mistrem o krok napřed. Do technického time-outu však Jihostroj otočil a dostal se do vedení. Poté se naplno projevil rozdíl v blocích obou celků a hosté získávali potřebný náskok.

Ve střední části hry se dařilo především Habrovi, který neopomněl přidat i nějaký ten bod z podání navíc. Vypracovaný náskok se ukázal jako rozhodující pro vývoj. Hosté vedli již 18:12, hlavně díky zbytečným chybám Karba. Domácím se nedařilo ani s prostřídanou sestavou a první sadu jasně ztratili 14:25.

Podobně začalo i druhé dějství. Benátky byly především zásluhou Ticháčka napřed a vedly 5:3. Jenže Budějovičtí vytloukali bloky a s přehledem dokázali vývoj zvrátit. Domácí už se nespoléhali na Filipa Nesvačila, který táhne tým na smeči. Naopak jasným lídrem byl v dresu Jihostroje Jan Kuliha, kterému utkání vycházelo.

Hosté ale oproti minulému setu tolik neodskočili a Karbo bylo před koncovkou na dostřel. Jenže nevýrazný servis a chyby na příjmu znamenaly přísun bodů na stranu Jihočechů. Zlomení Benátečtí padli ve druhé sadě hned při prvním setbolu po trojbloku Fila - Sobotka - Kuliha. Prohráli 19:25.

Útoky přes střed Benátkám nevycházely. Přesto se však dokázaly znovu s Jihostrojem v prvním výměnách držet. Po technickém oddechovém čase byl ale znovu, jako již v předešlých částech, k vidění rozdíl v kvalitě obou výběrů. České Budějovice šly rychle a jasně za svým cílem. Domácím odešlo i podání, naopak třeba Radek Mach svými plachtami dělal velké potíže.

Před koncovkou vedli Jihočeši už 20:14 a jen zázrak by je připravil o tříbodový zisk v nejkratším možném scénáři. Ta byla podle předpokladů v režii hostů, navíc bez nějakého velkého vynaložení sil, protože se Benátečtí do problémů dostávali sami. Jihostroj zopakoval výsledek z předešlého setu a vyhrál jasně a bez velkých potíží první duel v novém roce.

„Budějovice nás tlačily servisem, nepřihráli jsme si. Ani nemáme parametry na to, abychom odehráli takový zápas plný vysokých míčů. Přehrály nás ve všem,“ věděl smutný kouč Benátek nad Jizerou Miroslav Malán.

„Dobrý výkon. Jsem rád, že se nám podařilo vyhrát, Benátky měly dobrou sérii my jsme naopak měli dlouhou herní pauzu. Cením si vítězství, musím pochválit všechny hráče, jsem z devadesáti procent spokojený. Čekal jsem od Benátek víc. Nebojovaly,“ měl jasno lodivod Jihostroje Jan Svoboda.

VK Karbo Benátky nad Jizerou - VK Jihostroj ČB 0:3 (-14, -19, -19)

Čas: 64 minut. Rozhodčí: Zimmermann - Kořenek.

VK Jihostroj České Budějovice: Mach, Michálek, Habr, Sobotka, Kuliha, Fila - libero Hupka. Trenér Jan Svoboda.

VK Karbo Benátky nad Jizerou: Dittrich, Starý, Ticháček, F. Nesvačil, M. Nesvačil, Škach - libero Steffan. Střídali Němeček, Kohlmann, Schweiner a Motys. Trenér Miroslav Malán.

Štítky volejbal, VK Karbo Benátky nad Jizerou, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, 13. kolo, Benátky, Jihostroj, Benátky nad Jizerou, Česká volejbalová extraliga mužů, Jan Svoboda, Radek Mach, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benátky nevzdorovaly a odevzdaly Jihostroji tři body  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.