Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Válec Jihostroj jede dál! Příbrami nepovolil ani set

Čtvrtý zápas Jihostroje a opět tři body. Takový start v Českých Budějovicích ani nepamatují. Příbram působila na jihu Čech odevzdaným dojmem a domácím podlehla snadno 0:3 na sety.

Už od úvodu zápasu vzal Jihostroj vše do svých rukou a body na jeho kontě přibývaly jak na běžícím pásu. I díky dvěma esům z toho bylo rychlé vedení o šest bodů 12:6. Hostující kouč Dvořák tak byl nucen sáhnout k oddechovému času. Českobudějovičtí volejbalisté si udržovali vedení i v dalším průběhu setu a vše vypadlo na to, že domácí dotáhnou první set v pohodě k vítězství. Pak však i kvůli několika chybným servisům snížili hosté na rozdíl pouhých dvou bodů. To však Příbrami dlouho nevydrželo a díky skvělým blokům a hře na síti odskočili Českobudějovičtí opět do šestibodového vedení 21:16. Po vytlučených blocích Maciela měli domácí možnost setbolu, který stejný hráč využil přesnou smečí a Jihostroj tak opanoval první set v poměru 25:17.

Druhý set začali domácí hráči opět znamenitě. Připsali si první čtyři body při Habrově servisu a v bodové sklizni pokračovali i nadále. A to hlavně díky skvěle blokujícímu Machovi a Macielovi. Po technickém oddechovém času se kocouři dostali do hry a připsali si dva body. Nicméně Jihostroj opět zabral a dostal se zpět do pětibodového vedení 11:6. Jihočeši si udržovali luxusní bodový náskok i v dalším průběhu druhé sady a dostali se až do vedení 18:11. A když Habr chytrou zadovkou zvýšil na 20:12, zdálo se, že domácí dotáhnou druhý set ke snadnému vítězství. Také se tak stalo. Mach zasmečoval z první a Jihostroj měl k dispozici sedm setbolů. Ačkoliv využili domácí až třetí setbol, přesto dotáhli druhý set ke snadnému vítězství 25:19.

I když třetí set začali lépe Středočeši a dostali se do rychlého vedení o dva body, tak jim příliš dlouho nevydrželo. Jihostroj svým dobrým a trpělivým výkonem skóre otočil. Do prvního technického oddechového času šli domácí za stavu 8:7 a pak dvěma body v řadě dokázali zvýšit už na 10:7. Na to reagoval hostující trenér Dvořák time-outem, ale výrazné zlepšení jeho tým nepředvedl. Výborně se navíc na servisu dařilo Filipu Habrovi, který přímým bodem zvýšil už na 12:8. Osmnáctou, velmi dlouhou, výměnu ukončili vytlučenými bloky domácí volejbalisté, kteří se tak dostali do vedení 17:10. Skvělý výkon Jihostroje pokračoval i nadále. Kocouři se nemohli dostat kontaktu a vše směřovalo k poklidnému konci zápasu. Na konci viděli diváci ještě několik zkažených podání, ale nic to nezměnilo na vítězství domácích, kteří třetí set ovládli 25:18.

Jedna věc je ta, že Příbram nebojovala. Druhá věc je ta, že Příbram nebyla v ničem lepší. V obraně jsme si připsali dvojnásobek bodů než Příbram, hodnotil krátce kouč Českých Budějovic Jan Svoboda.

To, co jsme tady předvedli, se dá zhodnotit pouze jednou větou. To jsme ještě za mého působení v Příbrami nepředvedli. V Liberci jsme nehráli vůbec špatně a byli jsme důstojným soupeřem. Nevidím do hlav hráčům, ale byl to tady odevzdaný výkon se vším všudy, mrzelo trenéra Příbrami Reného Dvořáka.

Další ligový zápas čeká Jihostroj 7. listopadu, kdy zavítá na palubovku ČZU Praha. Ještě předtím však v rámci Poháru  CEV zamíří na půdu Apeldoornu. Zápas se odehraje 4. listopadu od 18 hodin.VK České Budějovice - VK Dukla Liberec 3:0 (25:21, 25:20, 25:20)

VK České Budějovice - VK Euro Sitex Příbram 3:0 (25:17, 25:19, 25:18)

Rozhodčí: Buchar - Velinov
Čas: 69 minut.
Diváci: 894.
Nejvíce bodující hráči: Maciel (16) – Van Berkel (11)

VK České Budějovice: Sobotka, Habr, Kraffer, Mach, Maciel, Michálek - libero Kryštof. Trenér Jan Svoboda.

VK Euro Sitex Příbram: Böhm, Renovica, Kohlmann, Van Berkel, Ulč, Šulista - libero Juračka. Střídali Kupilík, Rychecký, Kuchař a Anděl. Trenér René Dvořák.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Příbram, Jihostroj, České Budějovice, Česko, Filip Habr, VK Jihostroj České Budějovice, Jan Svoboda, Česká zemědělská univerzita v Praze, VK Dukla Liberec, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Válec Jihostroj jede dál! Příbrami nepovolil ani set  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.