Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihostroj pokračuje ve skvělém startu! Kladno zdolal ve čtyřech setech

Třetí zápas sezony a třetí výhra za tři body. Českobudějovickým volejbalistům nevystavilo stopku ani Kladno, které je pro letošní sezonu nováčkem soutěže. Jihostroj tak pokračuje ve skvělém startu do sezony, když ještě neztratil ani bod.

Začátek zápasu byl vyrovnaný. Prvním týmem, který se dostal do více jak jednobodového vedení, byl Jihostroj. Vedl 6:4, ale během dalších dvou výměn bylo vyrovnáno na 6:6. Od stavu 11:10 pro domácí uhráli budějovičtí volejbalisté pět bodů v řadě. Kladnu nepomohl ani oddechový čas. Jihočeši se trpělivým výkonem dostali až do vedení o sedm bodů. Stav 19:12 pro hosty ale domácí trochu nakopl a ti snížili na rozdíl čtyř bodů. Jan Svoboda sáhnul k oddechovému času a Jihostroj si vypracoval za stavu 24:19 první setbol. Využit byl až třetí a hosté vyhráli první set 25:21.

První dvě výměny ve druhém setu patřily domácímu Kladnu, ale Jihostroj dokázal rychle vyrovnat. Ta samá situace se opakovala ještě několikrát. Vždy následovalo dvoubodové vedení domácích, které Jihostroj zlikvidoval. Za stavu 8:6 pro Kladno uhráli Českobudějovičtí čtyři body v řadě a poprvé ve druhém setu se dostali do vedení. To však vydrželo pouze chvíli a Kladno otočilo stav na 11:10. Středočeši své vedení postupně navyšovali až na rozdíl čtyř bodů. Budějovice se ale dokázaly zvednout a snížily na rozdíl jediného bodu, a to především díky výborné obraně. Koncovka ale přece jenom patřila domácím volejbalistům. Ti ji získali v poměru 25:22 a bylo vyrovnáno.

Třetí set se nesl ve stejném duchu, jako sada předchozí. Opět vyšel začátek lépe Kladnu, které se dostalo do rychlého vedení 6:3. Do prvního technického oddechového času šli domácí dokonce s vedením 8:4. Středočeši pokračovali v dobrém a koncentrovaném výkonu i nadále a stále si udržovali od svého soupeře dostatečný odstup. I ten se ale Jihostroji podařilo smazat a dokonce se dostat do vedení. Třetí set tak šel do vyrovnané koncovky, kterou pro sebe nakonec vybojovali hosté nejtěsnějším možným rozdílem 25:23.

I čtvrtá sada začala jako přes kopírák. Rychlé dvoubodové vedení Kladna, které během následujících dvou výměn Jihostroj vymazal. Kladnu se díky dobrému útoku podařilo opět dostat do výraznějšího vedení, ale českobudějovičtí volejbalisté se semkli a do druhého technického time-outu šli dokonce s vedením 16:13. Ten ale pomohl spíše domácím hráčům, kteří stáhli náskok na pouhý jeden bod. Jihočeši však znovu zařadili vyšší rychlostní stupeň a v koncovce se dostali do vedení 22:18. Maciel mohl dát Jihostroji klid a přidat 23. bod, ale zbytečnou chybou do sítě si bod připsalo Kladno. To však v útoku také chybovalo a České Budějovice měly čtyři mečboly. Po třech nevyužitých mečbolech sáhl trenér Svoboda k oddechovému času a udělal dobře. Čtvrtý mečbol už Jihostroj využil a radoval se tak z třetího vítězství ve třetím utkání.

Další utkání sehraje českobudějovický tým v sobotu, kdy se od 18 hodin utká na domácí palubovce s Příbramí.

Kladno volejbal cz - VK České Budějovice 1:3 (21:25, 25:22, 23:25, 23:25)

Rozhodčí: Velinov - Němeček.
Čas: 101 minut.
Nejvíce bodující hráči: Fokt (10) - Michálek (16)

Kladno volejbal cz: Kullo, van Harleem, Seifert, Křetan, Fokt, Bouza - libero Sadílek. Střídal Bartůněk. Trenér Milan Fortuník.

VK České Budějovice: Habr, Mach, Maciel, Sobotka, Michálek, Kraffer - libero Kryštof. Střídali Kuliha a Červinka. Trenér Jan Svoboda.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Kladno, Jihostroj, volejbalista, Jan Svoboda, VK Jihostroj České Budějovice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj pokračuje ve skvělém startu! Kladno zdolal ve čtyřech setech  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.