Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějcké derby volejbalistek skončilo smírně. Z dvojzápasu bral každý tým tři body

Minulý pátek a sobotu na sebe narazily v zápasech volejbalové 1. ligy žen oba jihočeské celky. Tyto zápasy vždy slibují pěknou diváckou kulisu a bylo tomu tak i poslední víkend.

Pátek 23. října 2015

Před téměř zaplněnou halou se vstup hráčkám VK České Budějovice do zápasu vůbec nepovedl. Spíš by se rozjezd prvního setu dal přirovnat k pátečnímu provozu v Budějcích. Po pěti minutách stání popojedete o pár metrů... A tak to vypadalo i na hřišti. Po jednom vybojovaném bodu děvčat, jich Slavia přidala pět za sebou. První set měl tak rychlý průběh a Slavie ho získala s velkým rozdílem. V dalších setech se však hostujícím hráčkám začalo dařit a získanými třemi sety v řadě potvrdily roli favorita a zvítězily 3:1.

VŠSK Slávia České Budějovice - VK ČEZ České Budějovice 1:3 (17, -14, -19, -17)

VK ČEZ České Budějovice: Marková, Kotlabová, Švejdová, Cimbálková, Slabová, Kubíčková - libero Tomanová. Střídaly Nejedlá, Andrýsková, Sebroňová. Trenér Milan Šimonek.


Sobota 24. října 2015

V sobotu připravily hráčky divákům velice vyrovnaný volejbal, kdy hned dva sety skončily poměrem 29:27. Štěstí se vždy přiklonilo na stranu domácích a ženám VK České Budějovice jeden vyhraný set k výhře v zápase nestačil. Obě budějcká družstva si tak do tabulky rozdělila spravedlivě tři body.

VŠSK Slávia České Budějovice - VK ČEZ České Budějovice 3:1 (20, 27, -14, 27)

VK České Budějovice: Nejedlá, Kotlabová, Švejdová, Cimbálková, Kubíčková, Slabová - libero Tomanová. Střídaly Marková, Karvánková, Andrýsková. Trenér Milan Šimonek.

Tento víkend mají děvčata VK České Budějovice volno. Příští zápasy odehrají v sobotu 7. listopadu od 19 hodin a v neděli 8. listopadu od 10:00 ve Sportovní hale, kdy do Budějc přijede soupeř, který zatím vede 1. ligu o jeden bod před budějckými děvčaty - TJ Sokol Dobřichovice. Diváci tak budou mít možnost zhlédnout přímý boj o první místo v tabulce.

Autoři | Foto Matěj Večeřa

Štítky České Budějovice, VK Jihostroj České Budějovice, ČEZ, Česká obec sokolská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké derby volejbalistek skončilo smírně. Z dvojzápasu bral každý tým tři body  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.