Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Domácí premiéru zvládl Jihostroj na výbornou! Dukle Liberec nepovolil ani set

Repríza loňské finálové série se odehrála na taraflexu českobudějovické Sportovní haly a Jihostroj si vedl více než dobře. Mistry z Liberce přejel suverénním způsobem, když jim nepovolil ani set.

Úvodní dlouhou výměnu ukončila razantní smečí nová posila Jihostroje Maciel. Další průběh prvního setu byl vyrovnaný. Do doby, než domácí volejbalisté odskočili na 8:5. Na řadu přišel první technický oddechový čas a hostům se podařilo snížit na rozdíl jediného bodu a následně vyrovnat na 9:9. I nadále sledovali diváci v českobudějovické Sportovní hale vyrovnané utkání, kdy ani jeden z týmů se nemohl utrhnout do více jak jednobodového vedení. Za stavu 16:15 pro domácí hráče přišel druhý technický oddechový čas, ale oba týmy se přetahovaly o každý bod a k vidění byly krásné dlouhé výměny. Jednu z nich zakončil drtivou smečí Tomáš Fila. Jihostroj se v tu chvíli dostal do vedení 18:16. A když Petr Michálek zaútočil ze zadní pozice, byl stav pro Jihočechy ještě veselejší. Vedení 20:17 a oddechový čas hostů. Po dvojbloku Michálka a Macha vedli domácí dokonce už o čtyři body 22:18. Po zkaženém podání Kriška měl Jihostroj první setbol, ale Macielův servis se nevešel do hřiště. Rozhodla tak smeč Vladimíra Sobotky a domácí získali první set v poměru 25:21.

Začátek druhého setu budějovickým volejbalistům příliš nevyšel a po třech výměnách ztráceli tři body. Domácí hráči ale ukázali, že vedení o tři body nic není a ještě v úvodu dokázali vyrovnat. Díky úspěšnému bloku Filipa Habra se Jihostroj dostal poprvé ve druhém setu do vedení. Bloky fungovaly domácím i nadále. Další úspěšný blok přidal Radek Mach a poslal Jihostroj do vedení 12:8. Trenér Dukly tak musel sáhnout k oddechovému času. Pak byla k vidění série několika zkažených servisů a volejbalisté z Českých Budějovic si stále udržovali čtyřbodový náskok. Následně Daniel de Souza Maciel vytloukl bloky a Jihostroj vedl už o pět bodů. Domácí vedli dokonce už o sedm bodů, ale nemohli set ukončit. Liberec dokázal snížit na rozdíl tří bodů, ale Jihostroj si závěr pohlídal. Esem zakončil druhý set Maciel a budějovičtí volejbalisté se radovali z vítězství 25:20.

I do třetího dějství vstoupili lépe hosté z Liberce, ale dvoubodové vedení Jihočeši rychle zlikvidovali. Za stavu 6:6 viděla Sportovní hala v Českých Budějovicích další z dlouhých výměn, kdy šel míč šestkrát přes síť a nakonec se po úspěšném bloku radovala Dukla. Ale třetí set byl i nadále vyrovnaný a body se pravidelně připisovaly na jednu či druhou stranu. Vyrovnaný stav vydržel do stavu 12:12, poté si tři body v řadě připsal Jihostroj a Severočechům odskočil. Po dělovém servisu Vladimíra Sobotky vedli domácí dokonce 18:13. Za stavu 20:15 se postavil na podání Filip Habr a díky dvěma esům chyběly Jihostroji k vítězství utkání pouze tři body. Po Michálkově vytlučeném bloku přišel na řadu první mečbol, který Maciel ještě nevyužil. Proměněný byl až třetí, když liberecký servis zamířil mimo vymezené území. Jihostroj tak v repríze loňského finále zdolal Liberec suverénně 3:0.

„Já jsem velmi rád, že jsme takhle zvládli první domácí utkání... Zápas legend, televize, Liberec. Trošku jsem se obával nějaké nervozity u kluků, ale jsem nesmírně rád, že to vzali za tenhle konec. Rozdíl byl ve dvou věcech - v obraně a v bojovnosti,“ říkal s radostí kouč Českých Budějovic Jan Svoboda.

„Z naší strany to utkání nebylo povedené. Neškodili jsme moc servisem, což je proti Budějovicím podstatné, protože měly přihráno a ta distribuce je potom snazší. Druhá věc, která se nám nedařila, byla útočná fáze. Chyběly nám body v útoku. A proti tak dobře hrajícímu mančaftu, jako Budějovice byly, jsme moc šancí neměli. Přesto jsme se prali, sety jsme dotáhli do dvaceti. Tým to nevzdal, ale soupeř byl lepší,“ mluvil zklamaný trenér VK Dukla Liberec Michal Nekola.

Další utkání sehraje českobudějovický klub ve čtvrtek 29. října na Kladně.

VK České Budějovice - VK Dukla Liberec 3:0 (25:21, 25:20, 25:20)

Rozhodčí: Dmejchal - Renčín.
Diváci: 1682.
Čas: 90 minut.

Nejvíce bodů: Maciel (15)

VK České Budějovice: Sobotka, Habr, Fila, Mach, Maciel, Michálek - libero Kryštof. Trenér Jan Svoboda.

VK Dukla Liberec: Správka, Zajíček, Vencovský, Kriško, Leikep, Janouch - libero Kopáček. Střídali Patucha, Galabov a Staněk. Trenér Michal Nekola

VK České Budějovice - VK Dukla Liberec

Úterý, 27. října 2015, 08:12

VK České Budějovice - VK Dukla Liberec
VK České Budějovice - VK Dukla Liberec

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Jihostroj, Dukla Liberec, Liberec, sportovní hala, České Budějovice, VK Jihostroj České Budějovice, volejbalista, Petr Michálek, VK Dukla Liberec, Vladimír Sobotka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domácí premiéru zvládl Jihostroj na výbornou! Dukle Liberec nepovolil ani set  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.