Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zápas legend ovládl tým Standy Pochopa ve dvou setech

Palubovka posetá hvězdami byla v pondělí večer k vidění ve Sportovní hale. Při příležitosti dvacetiletého spojení VK České Budějovice a firmy Jihostroj se uskutečnil Zápas legend, které týmem s osmi mistrovskými tituly prošly v jeho nejlepší éře. Dramatická bitva o každou rozehru nakonec vyzněla lépe pro Tým bílých, jenž vedl jako kapitán současný manažer klubu Stanislav Pochop.

Hned druhá výměna utkání ukázala, že na palubovce jsou opravdové legendy. Dlouhou rozehru ukončil parádní smečí Jakub Novotný. V úvodu si tak hráči v bílých dresech vypracovali dvoubodový náskok. A ten v průběhu hry narůstal. Nepřipravenosti volejbalistů v černých dresech využil za stavu 12:8 Jiří Novák, který ukázal svůj cit pro servis a esem zvětšil náskok na pět bodů. Skvělé výměny pokračovaly a diváci ve Sportovní hale se náramně bavili. Úspěšný byl především Novotný, který diagonálním útokem poslal svůj tým už do vedení 18:12. To se přestalo líbit Zdeňku Pommerovi, který si vyžádal první oddechový čas. Černí ještě v závěru korigovali stav, hlavně díky Janu Svobodovi (nejde o trenéra VK České Budějovice, pozn. autora), který byl vynikající na síti a výrazně přispěl ke skóre 18:21 z pohledu svého týmu. Do hry se poté zapojil rovněž i Jan Jeslínek, jenž přijel s Duklou Liberec a nahradil na liberu černého výběru Tomáše Rubáčka. K obratu ale nepřispěl a Tým bílých zvítězil 25:20.

Tým černých se nechtěl rozloučit s utkáním ve dvou setech a hned v úvodu se chopil otěží sady. Soupeř se ale po vlažném vstupu vzpamatoval a srovnal s výběrem Petra Broma krok. S příchodem Jiřího Nováka na servis se do trháku znovu dostali volejbalisté v bílých dresech a vytvořili si tříbodový náskok. Stav 15:12 dával jasně najevo, že taktika trenéra mluvila o rychlém vítězství. Jako správný kapitán se ukázal Pochop před koncovkou druhého dějství, když dlouhou výměnu zakončil útokem středem. Na světelné tabuli svítil stav 18:14 pro Tým bílých. Ten však absolutně nezvládl závěr. Šestibodový náskok a pět nevyužitých mečbolů vytočilo Petra Broma natolik, že nakopl míč směrem k publiku (s přiměřenou razancí, pozn. autora). Na šestý setbol se do Týmu černých zapojil na pozici libera i Petr Habada o berlích, což se nakonec ukázalo jako chyba. Útok bílých hráčů nedokázal včas přijmout (nutno podotknout, že ho spoluhráči nechali na holičkách, pozn. autora) a jeho tým tak prohrál Zápas legend ve dvou setech. 

Tým bílých - Tým černých 2:0 (25:20, 25:23)

Sestava Týmu bílých: Pochop, Zach, Novák, Novotný, Ulč, Sukuba - libero Juračka. Střídali Motys a Habada. Trenéři Petr Brom a Zdeněk Scheichl.

Sestava Týmu černých: Dvořák, Popelka, Svoboda, Smrčka, Michal, Zita - libero Rubáček. Střídali J. Pitner, Marek, Šotola a Jeslínek. Trenéři Zdeněk Pommer, Milan Čuda a Milan Šimonek.

Foto Jan Luxík

Štítky VK Jihostroj České Budějovice, Jihostroj, Jakub Novotný, Jiří Novák, Jan Svoboda, Jan Jeslínek, Dukla Liberec, Milan Čuda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas legend ovládl tým Standy Pochopa ve dvou setech  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.